ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 11 Ιουλίου, 2018 - 10:00
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Με αντιπλημμυρικό έργο συνεχίστηκε η συνεργασία Δήμου και Στρατού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
αντιπλημμυρικό
Δήμος Μαρωνείας Σαπών

Μετά τον καθαρισμό της παραλίας Ιμέρου, εκτελέστηκε έργο στην Ξυλαγανή

Δήμητρα Συμεωνίδου

Για την εκτέλεση ενός αντιπλημμυρικού έργου στην Ξυλαγανή, συνεργάστηκαν Δήμος Μαρώνειας - Σαπών και Στρατός. Το αίτημα  του αντιδημάρχου Πέτρου Δουδουλακάκη προς τον στρατό βρήκε ευήκοα ώτα και έτσι τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά στον οικισμό. Σε χαντάκι κοντά στο στρατόπεδο της Ξυλαγανής, στην είσοδο του οικισμού, εκτελέστηκαν οι εργασίες, αφού ελήφθη η απαραίτητη άδεια από το Δασαρχείο.

Πρόκειται για μία τάφρο που λόγω φερτών υλικών είχε φράξει με αποτέλεσμα να προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα στο σημείο μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Στο σημείο υπάρχει αγωγός που προορίζεται για την απορροή των υδάτων της βροχής.

Όμως δεν λειτουργούσε σωστά λόγω των φερτών υλικών που είχαν προκαλέσει την απόφραξή του. Μετά την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών, ο αγωγός είναι πλέον καθαρός. Παρών στις εργασίες με ενδιαφέρον για τον οικισμό και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξυλαγανής Πέτρος Πουλαράκης.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν εντοπίσει κι άλλο σημείο που χρήζει παρέμβασης στην Ξυλαγανή, όπου αναμένεται να εκτελεστούν εργασίες με αποφρακτικό του Δήμου Κομοτηνής. 

Η παραπάνω είναι μια ακόμη δράση προσφοράς του Στρατού προς την τοπική κοινωνία σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Θυμίζουμε ότι στο Δήμο Μαρώνειας - Σαπών ο στρατός είχε συνδράμει και τον περασμένο μήνα εκτελώντας εργασίες καθαρισμού της παραλίας Ιμέρου. Οι εργασίες εκτελέστηκαν από τις 20 έως τις 29 Ιουνίου με μηχανήματα του 21 Λόχου Μηχανικού, της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Κομοτηνής. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πληθαίνουν τα σενάρια για πολλαπλές κάλπες στις 26 Μαΐου, που αυτό βέβαια θα το εκτιμήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του,  εξετάζοντας τα δεδομένα, τις δικές τους  δημοσκοπήσεις, αλλά και τα  μ