fbpx Το Μαζί για το Παιδί φέρνει δωρεάν παπούτσια στη Θράκη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Το Μαζί για το Παιδί φέρνει δωρεάν παπούτσια στη Θράκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εθελοντισμός
Θράκη
Ροδόπη
Μαζί Για Το Παιδί

Μαρία Χατζηνικολάκη, διευθύντρια Προγραμμάτων & Εξεύρεσης Πόρων του «Μαζί για το Παιδί»: "Το «Μαζί για το παιδί» φέτος κλείνει 21 χρόνια ύπαρξης και προσφοράς


Διανομή στην Κομοτηνή στις 1 Ιουνίου

Δήμος Μπακιρτζάκης

Από την Θράκη έως την Κρήτη το Μαζί για το Παιδί κάνει «βήματα» για τα παιδιά, αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθεί δίπλα τους προσφέροντας τους καινούρια παπούτσια.  Φέτος το Μαζί για το Παιδί θα προσφέρει σε περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν άπορα παιδιά σε όλη την ελληνική επικράτεια περισσότερα από 28.000 ζευγάρια παπούτσια. Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας One For One προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές.


Το Μαζί για το Παιδί θα διαθέσει δωρεάν την επομένη εβδομάδα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 3.623 ζευγάρια παπούτσια. Από αυτά τα 2.240 στην Αλεξανδρούπολη στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου. Επίσης το απόγευμα της 1ης Ιουνίου θα διατεθούν 212 ζευγάρια παπούτσια στην Κομοτηνή και 258 στην Ξάνθη στις 2 Ιουνίου. 


Σκοπός της δράσης
Το Μαζί για το Παιδί είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Στόχος της δράσης είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.


Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. 


Όπως μας ενημερώνει η Μαρία Χατζηνικολάκη, διευθύντρια Προγραμμάτων & Εξεύρεσης Πόρων του «Μαζί για το Παιδί»: "Το «Μαζί για το παιδί» φέτος κλείνει 21 χρόνια ύπαρξης και προσφοράς. Ξεκίνησε με το σκεπτικό ότι το κάθε ίδρυμα μόνο του δεν μπορεί να διεκδικήσει πολλά πράγματα και να προσφέρει πολλά πράγματα, ενώ αν ενωθούν πολλά ιδρύματα μαζί μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα για τα παιδιά γιατί έχουν πιο δυνατή φωνή. Αυτή την στιγμή είναι εννέα τα μέλη μας στην ένωση του «Μαζί για το παιδί» με τα οποία συνεργαζόμαστε καθημερινά και τα βοηθούμε σε όλες τους τις δραστηριότητες και τα προγράμματα και στην εξεύρεση πόρων. Με το που ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα συνειδητοποιήσαμε ότι δεν φτάνει να είμαστε μόνο εννέα γιατί υπάρχουν και τόσα άλλα ιδρύματα παιδικής προστασίας εκεί έξω που χρειάζονται υποστήριξη και έτσι έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασίας με 200 φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα". 


Διανομή παπουτσιών σε φορείς αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων
Ως  επίσημος συνεργάτης της TOMS (Giving Partner) στην Ελλάδα, το Μαζί για το Παιδί, μοιράζει παπούτσια σε ιδρύματα, φορείς αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων.  Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 39.000 ζευγάρια παπούτσια και μόνο φέτος υπολογίζουμε να δοθούν περίπου 28.000 επιπλέον, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η αγκαλιά της Ένωσης του Μαζί για το Παιδί μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμη περισσότερα παιδιά!


Από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριου του 2017, θα πραγματοποιηθούν διανομές σε περισσότερες από 40 περιοχές σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλονιά και Κρήτη.
Εθελοντές και υποστηρικτές


Το μεγάλο εγχείρημα που έχει αναλάβει το Μαζί για το Παιδί υλοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών αλλά και τη συμπαράσταση των εταιρειών TOMS, Νέα Οδός, ΔΕΔΔΗΕ, Aegean, HERTZ, Freedom Logistics, Aeromet,  που συνδράμουν ουσιαστικά στην υλοποίηση τους έργου μας σε όλη την Ελλάδα.


"Το "μαζί για το παιδί» δεν έχει πόρους κρατικούς, οι πόροι μας είναι αμιγώς ιδιωτικοί, στηριζόμαστε σε δωρεές εταιριών, ιδιωτών σε χορηγίες και σε εκδηλώσεις που εμείς οι ίδιοι κάνουμε για να συγκεντρώσουμε χρήματα, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κτλ. Οι πόροι μας είναι 100% από την ιδιωτική πρωτοβουλία και υπάρχει και ο εθελοντισμός που μας βοηθάει πάρα πολύ. Υπάρχει πολύ έντονα στον Έλληνα ο εθελοντισμός. Σε αυτή την δράση διανομής παπουτσιών σε όλη την Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 100 εθελοντές από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να μας βοηθήσουν", αναφέρει η κα Χατζηνικολάκη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με μια επίσκεψη στη Θράκη της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής, προφανώς δεν μπορεί να μείνουν ικανοποιημένοι όλοι, όπως συνέβη και με την επιλογή των συναντήσεων με τους δημάρχους,  που έφεραν τα γνωστά