fbpx Μ. Τζελέπης: «Δεν μας φτάνει να είμαστε 3η πολιτική δύναμη»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2019 - 10:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΚΙΝ.ΑΛ. ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μ. Τζελέπης: «Δεν μας φτάνει να είμαστε 3η πολιτική δύναμη»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μιχάλης Τζελέπης
Κίνημα Αλλαγής

Παρόντες στην διάσκεψη μεταξύ άλλων οι: Ιλχάν Αχμέτ, Γιάννης Γκαράνης, Παύλος Δαμιανίδης

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 19/10 ο πρώην βουλευτής Σερρών του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Τζελέπης, ο οποίος προέδρευσε σε οργανωτική ολομέλεια του ΚΙΝ.ΑΛ. Ροδόπης, ενόψει της πολιτικής συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, το μέλος κεντρικής πολιτικής επιτροπής Δάμων Δαμιανός, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο τέως νομάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, ο πολιτευτής ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μανανάς, ο δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής Σάκης Λάπατας και άλλοι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ξενοδοχείο «Ανατόλια».

Ο Μιχάλης Τζελέπης μίλησε αναλυτικά στον «Χ» επί της παρουσίας του, λέγοντας ότι στοχεύει σε αυτό που ζητά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ήτοι την «αμφίδρομη ενημέρωση με τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ».
Διπλή ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος

Κληθείς να κάνει την ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος, είπε: «Όπως και να το ερμηνεύσουμε είναι αδιαμφισβήτητο, ότι είχαμε αύξηση 30% των δυνάμεών μας, από 7ο κόμμα το 2015 είμαστε πλέον καθαρά μία 3η πολιτική δύναμη. Μάς φτάνει αυτό; Ευθαρσώς όχι.

Γι’ αυτό αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε μία πολιτική προγραμματική συνδιάσκεψη στις 30 Νοεμβρίου, για να ξεκαθαρίσουμε το πολιτικό μας αποτύπωμα πλέον απέναντι στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ (οι οποίοι σήμερα παραδέχονται την ανικανότητά τους να κυβερνήσουν το 2015 – αυτά όμως κόστισαν στον ελληνικό λαό) κι απέναντι στη νεοφιλελεύθερη καμουφλαρισμένη σήμερα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (για την οποία τελειώνει ο μήνας του μέλιτος και τα πρώτα δείγματά της δείχνουν ότι είναι μία σκληρή δεξιά κυβέρνηση με ακραίες φωνές σε πολλά ζητήματα – με ανάπτυξη για τους λίγους)».

Το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Απαντώντας συγκεκριμένα στο προεκλογικό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φέρεται να συνεχίζεται και μετεκλογικά, κατήγγειλε πως «εδώ στοχεύουν οι διαδικασίες και ο πολιτικός βηματισμός του ΚΙΝΑΛ» και διαπίστωσε: «Αυτό το δίπολο στήθηκε από το 2015 καλύπτοντας ο μεν τον δε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση κάλυψε τη διακυβέρνηση Καραμανλή 2004 – 2009 (που ήταν μία από τις αιτίες που δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας διπλασιάζοντας το δημόσιο χρέος) και η ΝΔ το ανταποδίδει (καλύπτοντας την καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 με τις γνωστές συνέπειες εις βάρος της χώρας). Αυτά έχουν γίνει αντιληπτά από τον ελληνικό λαό».

Γι’ αυτό – πάντα σύμφωνα με τον κο Τζελέπη – στόχος είναι «να απαντήσουμε στα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης και η ελληνική οικογένεια σε όλη την χώρα, με ξεκάθαρες προτάσεις».

«Ενότητα» εκ των έσω
Τέλος, για την ύπαρξη ή μη ενότητας εκ των έσω, ο πολιτικός εξήγησε ότι «δεν είναι κακό να υπάρχουν τάσεις και ιδεολογικές απόψεις σε έναν πολιτικό χώρο», απαντώντας ότι το ΚΙΝΑΛ τις «συνθέτει». Διευκρίνισε πάντως με νόημα, πως «ένα κόμμα λειτουργεί με δημοκρατικές αρχές, γι’ αυτό και η πλειοψηφία πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους –– δεν έχουμε την πολυτέλεια για εσωστρέφεια, μιζέριες και προσωπικές στρατηγικές. Ενότητα και εξωστρέφεια είναι το ζητούμενο για το Κίνημά μας».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται,  ή η πενία τέχνες κατεργάζεται, θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αφού  μας κάνει εντύπωση το γεγονός της ηλεκτρονικής προσαρμογής, σε τόσο σύντομο χρόνο.