ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 2017 - 10:39
ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Το κυκλοφοριακό μπορεί να αποβεί μοιραίο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΑΒ
Κομοτηνή
Κυκλοφοριακό

Φιλικής Εταιρείας και Ορφέως «κόλλησε» ασθενοφόρο 
 

Διονύσης Βοργιάς

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Κομοτηνή, ιδίως κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες σε καθημερινές ημέρες, δημιουργεί ζωτικά προβλήματα. Και δεν κάνουμε λόγο για τη δυσκολία στο παρκινγκ ή την ταλαιπωρία στη μετακίνηση, αλλά για ζητούμενα πραγματικά ζωτικής σημασίας όπως η ανθρώπινη υγεία.
Πως όμως η ανθρώπινη υγεία σχετίζεται με το κυκλοφοριακό, προδίδει το περιστατικό στο οποίο γίναμε μάρτυρες, περί τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα στην οδό Φιλικής Εταιρείας και λίγο πριν τη συμβολή με την Ορφέως, ασθενοφόρο «κόλλησε» στην κίνηση. 
Στο παραπάνω ευθύνονται ασυνείδητοι οδηγοί, που είχαν διπλοπαρκάρει κατά μήκος του δρόμου, κατά την πλέον εθιμική συνήθεια, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που βρίσκονταν μπροστά από το όχημα να μη μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για το ασθενοφόρο. Οι σειρήνες ηχούσαν δυνατά, όμως ο οδηγός του ασθενοφόρου αναγκάστηκε να περιμένει ίσως κι ένα λεπτό, μέχρι να καταφέρει να διασχίσει τον δρόμο. Αυτό το λεπτό όμως θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, αν ο ασθενής ήταν βαριά τραυματισμένος. Ένα ενδεχόμενο που πρέπει να σκεφτόμαστε όταν αφήνουμε ασυνείδητα το αυτοκίνητά μας όπου μας βολεύει!
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο κύβος ερρίφθη για τη συνεργασία των παρατάξεων «Περιφερειακή Αναγέννηση» του νέου περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του  Κωστή Σιμιτζή επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση»,  για την επόμενη διοίκη