ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

Κομοτηνή: 560 κλήσεις "ελεγχόμενης στάθμευσης"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεγχόμενη Στάθμευση
Δήμος Κομοτηνής

Δήμος Κομοτηνής και Τροχαία Κομοτηνής εφαρμόζουν το μέτρο με την αστυνομία να κάνει τακτικούς ελέγχους επιβάλλοντας πρόστιμα

Διονύσης Βοργιάς

Μπορεί στο παρελθόν να απέτυχε, αυτή τη φορά όμως τα πρώτα δείγματα δείχνουν σωστή εφαρμογή του. Πρόκειται για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στον δήμο Κομοτηνής, το οποίο λειτουργεί κανονικά και έχει αποσυμφορήσει κατά πολύ κεντρικούς δρόμους της πόλης. 


Το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Κομοτηνή από την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και πλέον συμπλήρωσε έναν μήνα κατά τον οποίο έχουν επιβληθεί πολλές δεκάδες κλήσεις σε οχήματα της Κομοτηνής. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία της Τροχαίας Κομοτηνής, κατά το διάστημα 10 Ιανουαρίου με 6 Φεβρουαρίου 2018, δηλαδή σχεδόν από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί 560 παραβάσεις για ελεγχόμενη στάθμευση.


Κλήσεις επιβάλλονται στα οχήματα, όταν αυτά είναι σταθμευμένα σε δρόμους παρακείμενους του ποδηλατροδρόμου, όπου και ισχύει το μέτρο, και είτε δεν έχουν κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης είτε έχουν υπερβεί το τριαντάλεπτο της επιτρεπόμενης - με κάρτα στάθμευσης. Αξίζει να σημειωθεί πως το τριαντάλεπτο μελλοντικά ενδέχεται να αυξηθεί στη μία ώρα. 


Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δήμου Κομοτηνής κος Πολιτειάδης έχει πολλές φορές υπογραμμίσει ότι το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό αλλά έχει ως στόχο το "να ανασάνει" η αγορά της Κομοτηνής και να αποσυμφορηθούν κεντρικοί δρόμοι από οχήματα. Γι' αυτό άλλωστε το πρόστιμο της επιβληθείσας κλήσης κοστίζει 20 ευρώ (δηλαδή 10 αν πληρωθεί εντός δεκαημέρου). 
Βούληση του δήμου και της τροχαίας είναι το μέτρο να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.


ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ
Πού ισχύει το μέτρο; Κυρίως στους δρόμους Ν. Ζωίδη, Ορφέως, Δημοκρίτου, δηλαδή σε κεντρικούς δρόμους παρακείμενους του ποδηλατόδρομου, και στις θέσεις που φέρουν την σήμανση της ελεγχόμενης στάθμευσης.


Πότε ισχύει το μέτρο; Από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και κάθε μέρα 08:00 με 15:00 και 17:00 με 21:00. Εξαιρούνται Κυριακές και αργίες.
Τί ισχύει με τις κάρτες; Οι κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης (τις προμηθεύστε από το δημαρχείο ή καταστήματα τύπου περίπτερα) σας επιτρέπουν να παρκάρετε για τριάντα λεπτά σε αυτές τις θέσεις.


Πόσο κοστίζουν; Κοστίζουν 30 λεπτά του ευρώ, για 30 λεπτά στάθμευσης. Δεν υπάρχουν κάρτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στάθμευσης. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ή περισσότερες κάρτες συνεχόμενα στην ίδια θέση.


Αν δεν προμηθευτείτε κάρτες; Αν παρκαρισμένο όχημα δεν φέρει πάνω του κάρτα ή αν αυτή η κάρτα έχει περάσει τη μισή ώρα (ο οδηγός αναγράφει στην κάρτα την ώρα στάθμευσης), τότε του επιβάλλεται πρόστιμο 20 ευρώ (ή 10 ευρώ αν πληρώσει εντός δεκαημέρου). Πρόστιμο επιβάλλεται και αν ο οδηγός έχει αναγράψει ψευδώς πιο μακρινή ώρα, από αυτή που πράγματι πάρκαρε, προκειμένου να παρατείνει εικονικά το τριαντάλεπτο. 


Κοινώς, αν ο έλεγχος γίνει στις 14:00 και η κάρτα αναγράφει πως η στάθμευση ξεκίνησε στις 15:00, η δήλωση εμφανώς είναι ψευδής και άρα επιβάλλεται πρόστιμο. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το επιθυμούσαν  διακαώς πολλοί σύντροφοι της εναπομείνασας  πλέον παράταξης της «Περιφερειακής Αναγέννησης»,  να προχωρήσει το κόμμα τους σε διαγραφές των ανταρτών υποψηφίων,  όπως έπραξαν  σε Ήπειρο και Πελ