ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2017 - 11:00
Ο ΣΤΑΘΗΣ ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ

Κομοτηναίος τραγουδιστής με ...80.000 προβολές!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάθης Λουλουδόπουλος
Μουσική
Τραγούδι

«Όλα από το ...σπίτι, όπου έχω διαμορφώσει ένα μικρό στούντιο, με δύο πιάνο», μας λέει ο τραγουδιστής

Εδώ και τέσσερις μήνες κυκλοφόρησε την πρώτη του επαγγελματική δουλειά με τίτλο «Άκου», που δειλά-δειλά αποκτάει κοινό

 

Διονύσης Βοργιάς

Επέστρεψε στην γενέτειρά του -Κομοτηνή- το 2010, γεμάτος εμπειρίες από την Αθήνα, κοντά σε τραγουδιστές όπως ο Πανταζής, η Δημητρίου και ο Χριστοδουλόπουλος. Κάνουμε λόγο για τον Κομοτηναίο τραγουδιστή Στάθη Λουλουδόπουλο, που παρότι είχε τα εφόδια για να πετύχει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν ήθελε να μπει στη "ρετσινιά" του συστήματος της ελληνικής βιομηχανίας τραγουδιού με ό,τι αρνητικό αυτή συνεπάγεται.


Παρόλα αυτά το "μικρόβιο" της μουσικής ήταν πάντα μέσα του, από τα ...δέκα του, όταν κέρδισε σε διαγωνισμό τραγουδιού μεταξύ εικοσιτεσσάρων χωρών και τώρα, από το βήμα της Κομοτηνής, στα 37 του δεν σταματά. "Εγώ με λέω ερασιτέχνη, όμως αυτό είναι η πρώτη μου επαγγελματική δουλειά. Κατά τα άλλα έχω ένα κανάλι στο ίντερνετ, όπου ...μοιράζομαι συναισθήματα μαζί με τον κόσμο", μας εξηγεί ο τραγουδιστής, ο οποίος ανέφερε πως επέστρεψε στην πόλη του κι εδώ και πέντε χρόνια μοιράζεται τα τραγούδια του. "Το 2012 άρχισα να γράφω τα δικά μου κομμάτια και να τα μοιράζομαι σιγά-σιγά με τον κόσμο. Όλα από το ...σπίτι, όπου έχω διαμορφώσει ένα μικρό στούντιο, με δύο πιάνο κι ένα μικρό home studio", συνεχίζει ο Στάθης. Για το ποια μουσική τον έχει "κερδίσει", αναδεικνύει πως έχει πολλά ακούσματα "από Καζαντζίδη μέχρι ...όπερα", ενώ από μικρός έχει κάνει εκτενείς σπουδές στο πιάνο.


Εδώ και τέσσερις μήνες κυκλοφορεί την πρώτη επίσημη επαγγελματική δουλειά του, με τίτλο "Άκου". Πρόκειται για ένα τραγούδι που έχει ...ακουστεί ήδη 80.000 φορές από την πλατφόρμα του Youtube. "Είναι πολύ δύσκολο, αν δεν έχεις εταιρία, να μπεις σε υπηρεσίες όπως το itunes, που είναι για να κατεβάζεις νόμιμα τα τραγούδια. Παρόλα αυτά, τα κατάφερα μέσω ...Αγγλίας και πλέον το τραγούδι μου είναι διαθέσιμο σε 164 νόμιμες πλατφόρμες για να το αγοράσει κανείς", εξηγεί για το τραγούδι που έχει βρει σιγά-σιγά το ακροατήριό του, ενώ για τη διαδικασία μέχρι να βγει στη δημοσιότητα μας πληροφορεί ότι "μπορεί να είμαι μουσικός, αλλά δεν είμαι καλός στα προγράμματα ενορχήστρωσης. Σε αυτό το σημείο με βοηθούν δυο ανερχόμενα ταλέντα από την Καβάλα, οι Θοδωρής Καπάκουλας και Σταύρος Μιχτατζής. Μαζί τους κάναμε την ενορχήστρωση που κράτησε ...έξι μήνες". Για το τραγούδι έχουν εργαστεί οι: Σταύρος Μιχτατζής, Θοδωρής Καπάκουλας, Τάκης Αργυρίου, Κρίστιαν Εφραιμίδης και Λάζαρος Εφραιμίδης.


Η μουσική για τον Στάθη είναι μια ασχολία που την έχει όσο θυμάται τον εαυτό του. Άλλοτε σε ευτυχισμένες, άλλοτε σε πικρές στιγμές, πάντοτε όμως ως έμπνευση. Γι' αυτό ο τραγουδιστής κλείνει με το μήνυμά του, ότι "πρέπει αυτό που έχουμε μέσα μας να το εκφράζουμε με κάποιο τρόπο και ...όποτε θέλει ο Θεός θα πετύχεις".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μήνυμα ενότητας και ευθύνης στέλνει ο πρυτανεύων του ΔΠΘ Σταύρος Τουλουπίδης και προτείνει να δημιουργεί με ευρεία συναίνεση για το καλό του πανεπιστημίου  ενιαίο ψηφοδέλτιο από υποψήφιους και μέσα από αυτή

Ημερολόγιο