ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ACTION CLUB

Κομοτηναίοι στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαραθώνιος
Γιώργος Κασάπης
Action Club

Μεταξύ τους ο Γιώργος Κασάπης δηλώνει πως "η εμπειρία ήταν φοβερή. Τελικά, όταν οι Έλληνες διοργανώνουμε κάτι σωστά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα"

Διονύσης Βοργιάς

Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Μαραθώνιος Αθήνας, είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ.


Η 35η διοργάνωση του σύγχρονου μαραθωνίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Μεταξύ των χιλιάδων δρομέων, που ήρθαν από όλο τον κόσμο, και δεκάδες Κομοτηναίοι. Μεταξύ τους και τέσσερα μέλη του Action Running Club, τρεις εκ των οποίων συμμετείχαν για πρώτη φορά στον εν λόγω μαραθώνιο.
Έτσι, τη μοναδική εμπειρία της διαδρομής είχαν την χαρά να ζήσουν ο Αντώνης Φραντζής με χρόνο 4:24:49, ο Γιώργος Κασάπης στον  ίδιο χρόνο, μιας που έζησαν όλη αυτή την εμπειρία παρέα, ο Θανάσης Βλάχος με χρόνο 4:33:45 και ο Σταύρος Μανουσαρίδης με χρόνο 5:47:17.


"Έχω συμμετάσχει ξανά σε μαραθωνίους εδώ και τρία χρόνια, αλλά στο εξωτερικό. Όμως, για πρώτη φορά έτρεξα στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας, γιατί μου έλεγαν οι συναθλητές μου πως, αν έτρεχα στην Αθήνα, θα ζούσα μοναδικές στιγμές", μας λέει ο Γιώργος Κασάπης, και συνεχίζει: "Και είχαν δίκιο. Η διοργάνωση ήταν άψογη, σε αυτή συμμετείχαν 18.500 δρομείς, η εμπειρία ήταν φοβερή. Τελικά, όταν οι Έλληνες διοργανώνουμε κάτι σωστά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".


Για τον αγώνα καθεαυτό σχολιάζει πως "ήταν ένας δύσκολος αγώνας, γιατί μέχρι το 32 χλμ είναι αρκετά ανηφορικός. Γι' αυτό χρειάζονται φοβερές δυνάμεις για να τα καταφέρει. Μετά, όταν αρχίζουν οι κατηφόρες, η κούραση είναι πάρα πολύ μεγάλη, αλλά βλέπεις μία λαοθάλασσα, τον κόσμο να σε χειροκροτάει από το δρόμο και από μπαλκόνια". 


Ο ίδιος εξηγεί πως προετοιμαζόταν εδώ και πέντε μήνες για τον αγώνα, με καθημερινή προπόνηση. Παρόλα αυτά, υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει κανείς, προτάσσοντας το τι έκανε εκείνος. "Ξεκίνησα απλώς να τρέχω στη Νυμφαία και κάθε μέρα μου άρεσε περισσότερο και πρόσθετα περισσότερα χιλιόμετρα στις διαδρομές μου. Ξεκίνησα να τρέχω πέντε λεπτά τη μέρα, και πλέον κατάφερα να τρέχω στους μαραθωνίους", μας λέει. 


Το μήνυμα του ερασιτέχνη δρομέα, είναι πως ο αθλητισμός είναι για όλους κι έχει ευεργετικές δράσεις: "Προτρέπω μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, με όποιο άθλημα θέλουν. Βεβαίως, εγώ παροτρύνω να ασχοληθούν με το τρέξιμο, γιατί βοηθάει στο σώμα και στην ψυχική υγεία".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε