fbpx Το Κίρτζαλι κερδίζει τουρισμό μέσω των αγώνων 4x4
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΑΤΕΣ

Το Κίρτζαλι κερδίζει τουρισμό μέσω των αγώνων 4x4

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κίρτζαλι
Αγώνες 4x4
Αυτοκίνητα
Τουρισμός

Άλλη μία διάκριση πέτυχε στους αγώνες ο Κομοτηναίος Ρούλης Τσεκμέζογλου που τερμάτισε με τον συνοδηγό του στη δεύτερη θέση

Διονύσης Βοργιάς

Το στοίχημα του τουρισμού φαίνεται να κερδίζει κάθε χρόνο και περισσότερο η Βουλγαρία, μέσω του αθλητισμού και συγκεκριμένα μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για πέμπτη συνεχόμενη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο ...τετρακίνητο τουρνουά στην πόλη Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, το οποίο συγκέντρωσε πολλές δεκάδες συμμετοχές (περίπου εκατόν πενήντα πληρώματα) και εκατοντάδες θεατές. 


Συγκεκριμένα, το τριήμερο 16 με 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το πέμπτο - και επετειακό μάλιστα - KARDJALI OFFROAD FEST στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί Κομοτηναίοι, μεταξύ τους και ο Ρούλης Τσεκμέζογλου ο οποίος διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Συμμετείχαν και άλλοι Κομοτηναίοι, δηλαδή οι κκ Ζλατίνης, Καζαντζής, Μαλούσης, Λάσκος κ.α. 


"Εμείς πήγαμε δύο μέρες νωρίτερα ώστε να προετοιμαστούμε", θα μας πει για την συμμετοχή του ο κος Τσεκμέζογλου, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία extreme,  συνεργάστηκε με έναν Βούλγαρο συνοδηγό τον κο Millen και κατάφεραν να πανηγυρίσουν την δεύτερη θέση. Την πρώτη την έχασαν όμως εξαιτίας μίας ατυχίας, όπως μας ενημερώνει ο ίδιος: "Πήραμε την δεύτερη θέση, γιατί την πρώτη μέρα του αγώνα είχαμε μία ατυχία με το καρνέ. Αυτό είναι το χαρτί το οποίο έχει μέσα τις σφραγίδες που παίρνουμε από τους κριτές κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Αυτό χάθηκε κι έτσι δεχθήκαμε ποινή τριών ωρών". Παρόλα αυτά, τη δεύτερη μέρα δεν το έβαλαν κάτω και αναπλήρωσαν όσο ήταν εφικτό τη διαφορά με τους πρωτοπόρους: "Πήραμε την δεύτερη θέση, γιατί την πρώτη μέρα του αγώνα είχαμε μία ατυχία με το καρνέ. Αυτό είναι το χαρτί το οποίο έχει μέσα τις σφραγίδες που παίρνουμε από τους κριτές κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Αυτό χάθηκε κι έτσι δεχθήκαμε ποινή τριών ωρών".


Όπως μας λέει σε άλλο σημείο ο συμμετέχων στη διοργάνωση "τρέξαμε γύρω στα 30 χιλιόμετρα την πρώτη μέρα και περίπου 50 χιλιόμετρα την δεύτερη μέσα στα βουνά, ενώ η τρίτη ήταν μέσα στην πόλη κυρίως για τους θεατές. Η αδρεναλίνη είναι στο φουλ, όση ώρα κι αν τρέχεις 5-6 ώρες για παράδειγμα, είσαι πάντα σε εγρήγορση". Μάλιστα, εκτός από την απονομή της δεύτερης θέσης, στο πλαίσιο του τουρνουά έγινε και η απονομή για τα συγκεντρωτικά του έτους 2017, και σε αυτό ο κος Τσεκμέζογλου πανηγύρισε την πρώτη θέση!


Πάντως, εκτός από τις συμμετοχές και διακρίσεις Κομοτηναίων, αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα από τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις είναι πως οι γείτονες έχουν βρει τί "ταιριάζει" στην πόλη τους κι αυτό το εξελίσσουν στο Κίρτζαλι. Κάθε χρόνο αυτοί οι αγώνες επαναλαμβάνονται, φαίνεται ότι θα γίνουν θεσμός και ήδη συγκεντρώνουν σημαντικό ενδιαφέρον συμμετοχών. Σε αυτό έχει συντελέσει και η λατρεία του δημάρχου Κίρτζαλι Χασάν Αζίζ για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα, ο ίδιος παρακολούθησε όλο το τριήμερο ενώ δοκίμασε και ο ίδιος τις δυνάμεις του κάνοντας την πίστα εντός ενός οχήματος.


Οι συμμετοχές ήρθαν ως επί το πλείστον από βουλγαρικά πληρώματα, ενώ δεκάδες ήταν οι συμμετέχοντες που ταξίδεψαν από κοντινές πόλεις της Τουρκίας και από όλη τη Βόρεια Ελλάδα προς το Κίρτζαλι. Αίσθηση σε όλους, και στους διοργανωτές, έκανε και το ότι δύο πληρώματα ήρθαν από το μακρινό Ντουμπάι, προκειμένου να συμμετάσχουν στους αγώνες, κι αυτό είναι ενδεικτικό της καλής προώθησης της διοργάνωσης, προτού αυτή υλοποιηθεί και στον σχεδιασμό της από νωρίς. Ένα παράδειγμα το οποίο οφείλουμε να υιοθετήσουμε με κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός "αναφορά" και στη Ροδόπη!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ