ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 1 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

Κινήσεις αυτοδιοικητικών με φόντο τις εκλογές του 2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παύλος Δαμιανίδης
Περιφερειακό Συμβούλιο
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Επανέρχεται στην «Κοινωνική Συμμαχία», δηλώνει ενεργός αλλά όχι σίγουρος για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος


Δεν διατυπώνει πρόθεση επιστροφής στην παράταξή του ο ανεξάρτητος Οντέρ Μουμίν
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Την αρχή έκανε ο Παύλος Δαμιανίδης "εγκαινιάζοντας" εξελίξεις στο πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως έγραψε ήδη από χθες ο "Χ" ο κος Δαμιανίδης θεωρείται πάλι μέλος της παράταξης, που είχαν δημιουργήσει με τον πρώην περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Πέμπτη 29 Ιουνίου, ανήμερα της ονομαστικής γιορτής  του, και αφού κέρασε με γλυκά το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου, ο Παύλος Δαμιανίδης επέστρεψε στην "Κοινωνική Συμμαχία", από την οποία είχε αποχωρήσει σχεδόν τρία χρόνια πριν. 


Ο ίδιος μιλώντας για την ενέργειά του αυτή δήλωσε πως "δεν υπάρχει κάποια κρυφή ατζέντα, δεν υπάρχει παρασκήνιο, ούτε κάποιος κρυφός σχεδιασμός". Εξηγεί γιατί έφυγε από την παράταξη "Κοινωνική Συμμαχία" πριν ακόμα αναλάβει η νέα διοίκηση, δηλαδή πριν εκλεγεί ως επικεφαλής ο Φώτης Καραλίδης. "Η διαδοχή είχε γίνει μεταξύ των 10 εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων. Εγώ διαφώνησα σε αυτό, θεώρησα ότι ήταν πάρα πολύ κλειστή αυτή η διαδικασία, ότι στερεί από πολλούς ανθρώπους που συμπορευτήκαμε μαζί πολλά χρόνια και αγωνιστήκαμε μαζί και στις εκλογές και στη διοίκηση της Περιφέρειας τη δυνατότητα να πουν την άποψή τους για το μέλλον της παράταξης που ανήκουν οι ίδιοι. Αυτός ήταν ο λόγος που εγώ διαχώρισα τότε τη θέση μου πριν γίνει η διαδικασία της διαδοχής". Από τότε, όμως. πέρασαν πολλά χρόνια και όπως σημειώνει ο κος Δαμιανίδης "ποτέ δεν έπαψα να ανήκω ουσιαστικά σε αυτή την παράταξη τουλάχιστον συναισθηματικά αν όχι τυπικά και πολιτικά ιδεολογικά. 


Δεν συνεργάστηκα με καμία άλλη παράταξη και δεδομένου ότι αυτή την εποχή γίνονται διάφορες διεργασίες στον χώρο της αριστεράς, τουλάχιστον της δημοκρατικής συμπαράταξης και του πολιτικού χώρου που όλοι εμείς ανήκουμε, επειδή όλες αυτές οι εξελίξεις γίνονται και κορυφώνονται μάλιστα αυτές τις ημέρες με το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Αθήνα, πράγματα που εγώ τα βλέπω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ως πολίτης και σε δεύτερο βαθμό ενασχολούμενος με την πολιτική, θέλησα να συμμετέχω ενεργά σε αυτή τη διαδικασία. Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ σε αυτό το πράγμα που λέγεται ανασύνταξη της δημοκρατικής συμπαράταξης και του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. Θα ήταν λίγο οξύμωρο να μην είμαι μέσα στον πολιτικό αυτό χώρο στο περιφερειακό συμβούλιο. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που τυπικά επέστρεψα στην παράταξη, ενώ ουσιαστικά ποτέ δεν έπαψα να αποτελώ μέρος παράταξης".


Ο Φώτης Καραλίδης, όπως αποκαλύπτει ο Παύλος Δαμιανίδης του πρότεινε να επιστρέψει. "Σε προσωπικό επίπεδο αυτή η κίνηση δεν κρύβει κάποιο πολιτικό σχεδιασμό. Δεν ξέρω καν αν θα είμαι ξανά υποψήφιος, αυτό είναι κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα στις επόμενες εκλογές. 


Όμως σίγουρα θα είμαι ενεργός και θα στηρίξω την προσπάθεια ανασύνταξης και του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκουμε όλοι εμείς της παράταξης και την αυτοδιοικητική παράταξη όπως αυτή θα μετεξελιχθεί και καταλήξει να φτάσει στις επόμενες εκλογές".


Μετά την επιστροφή του Παύλου Δαμιανίδη στην "Κοινωνική Συμμαχία", ο μοναδικός ανεξάρτητος σύμβουλος είναι ο Οντέρ Μουμίν ο οποίος δεν διατυπώνει πρόθεση επιστροφής στην παράταξή του.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μεγάλα λόγια περί απαράβατων κόκκινων γραμμών και παραιτήσεων,  έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον υπουργό Πάνο  Καμμένο κατά  τη διάρκεια της συμμαχίας και της συμπόρευσης με το Σύριζα,  σχεδόν  στις περισ