ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Ημέρα τιμής των Αποστράτων αστυνομικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόστρατοι
Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

Αργ. Κυριαζίδης, για τους αποστράτους: "Αυτοί προσέφεραν εχθές και δείχνουν τον δρόμο σε όσους προσφέρουν σήμερα"


Από τον σύνδεσμο αποστράτων σωμάτων ασφαλείας ν. Ροδόπης "Η Αγία Ειρήνη"

Διονύσης Βοργιάς

Ημέρα τιμής των αποστράτων, η 11η Ιουνίου, κι έτσι αυτή την Κυριακή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής στην αίθουσα εκδηλώσεων του αστυνομικού μεγάρου Κομοτηνής. Είχε προηγηθεί η ακολουθία στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο πλαίσιο της γιορτής των Αγίων Πάντων, παρουσία πολιτικών και αστυνομικών αρχών, και η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Στη συνέχεια όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό μέγαρο, εκεί όπου συνεχίστηκε η εκδήλωση. 


"Η ημέρα της εορτής των Αγίων Πάντων έχει ξεχωριστή αξία και σημασία στη συνείδηση όλων όσων υπηρέτησαν και υπηρετούν στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει ιδιαίτερη σημασία για την μεγάλη αυτή οικογένεια και δεν έχει μόνο τυπικό χαρακτήρα, ούτε περιορίζεται στα στενά όρια των επετειακών εκδηλώσεων. Η σημερινή ημέρα αποκτά ξεχωριστή σημασιολογία, γιατί αντανακλά τη σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας με τους αποστράτους, με την ιστορία της.

Ο εορτασμός αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας στην προσφορά μας και μια γέφυρα επικοινωνίας, απαραίτητη για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του σώματος", δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου αποστράτων σωμάτων ασφαλείας ν. Ροδόπης "Η Αγία Ειρήνη", Αργύρης Κυριαζίδης και μίλησε για τους απόστρατους ως εξής: "Αποτελούν την ιστορία του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, έναν άξονα αναφοράς και ευθύνης, σ' αυτούς που προσέφεραν και δείχνουν τον δρόμο σε όσους προσφέρουν σήμερα. Απόστρατος δεν σημαίνει απόμαχος της ζωής, δεν σημαίνει ξεχασμένος και σε καμία περίπτωση, τουλάχιστον δεν σημαίνει παροπλισμένος.  

Δηλώνουμε απερίφραστα την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εν ενεργεία συναδέλφους για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν, κάτω από δυσμενείς συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους όρους τάξεως, ασφαλείας και κοινωνικής γαλήνης στους πολίτες", και ανέδειξε το πολιτικό του μήνυμα προς την κυβέρνηση. "Η Πολιτεία θα πρέπει να σταματήσει τις οριζόντιες περικοπές, που μεταφέρουν όλα τα βάρη στους μισθωτούς και συνταξιούχους αστυνομικούς, στα μεσαία και μικρά εισοδήματα στους πλέον αδύναμους πολίτες, που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης. Να προβεί στην άρση των αδικιών με εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε. και του ελεγκτικού συνεδρίου και επανασύνδεση των συντάξεων με τις αποδοχές των εν ενεργεία", είπε.

 
Εκεί και ο περιφερειακός διευθυντής αστυνομίας Νίκος Μενεξίδης, ο οποίος ανέδειξε ότι "τιμούμε τους αποστράτους της ΕΛΑΣ, για το έργο που πρόσφεραν και το οικοδόμημα που έθεσαν, ώστε εμείς να συνεχίσουμε το επάξιο έργο τους", κι εξήγησε ότι η ελληνική κοινωνία διατηρεί την εμπιστοσύνη της προς τους αστυνόμους: "Η ελληνική κοινωνία περιβάλει την ελληνική αστυνομία με εμπιστοσύνη. Καλώ τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνης στους Έλληνες αστυνομικούς και να είναι βέβαιοι πως οι αστυνομικοί βρίσκονται πλησίον του πολίτη", είπε. Αντίστοιχες εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, όπως στην Αθήνα όπου έγινε η κεντρική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, στην περιφέρειά μας, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στις εξής τοποθεσίες: Στην Ορεστιάδα, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων. Στην Αλεξανδρούπολη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου. Στην Ξάνθη, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας. Στην Καβάλα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου. Στη Δράμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν θρησκευτικές, πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, των ΜΜΕ, καθώς και πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία Αστυνομικών. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού