fbpx Ιατροί αποκλειστικά για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ιατροί αποκλειστικά για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιατροί
Νοσοκομείο Κομοτηνής
Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
Γιώργος Φιλιππίδης

Την Μεγάλη Τρίτη γνωστοποιήθηκε ο διορισμός για έναν καρδιολόγο, έναν χειρούργο, έναν αναισθησιολόγο και έναν γενικό γιατρό

Δεν καλύφθηκε μόνο η θέση του παθολόγου και προκηρύσσεται ξανά

Δήμητρα Συμεωνίδου

Εντός ενός μηνός αναμένεται να αναλάβουν εργασία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής τέσσερις μόνιμοι γιατροί. Θα διατεθούν αποκλειστικά για το ΤΕΠ του Νοσοκομείου, ώστε να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες με μόνιμη στελέχωση του τμήματος, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής και την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών που χρίζουν άμεσης επέμβασης. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου λειτουργεί σε καθημερινή και 24ωρη βάση. Η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στο Τ.Ε.Π. περιλαμβάνει, διαδικασίες άμεσης διάγνωσης, καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή, βραχύχρονη νοσηλεία ασθενών, αντιμετώπιση μικροχειρουργικών επεμβάσεων. Είναι υπεύθυνο για την υποδοχή κάθε περιστατικού από την προσέλευσή του, την αντιμετώπιση του διαγνωστικά και θεραπευτικά, την διαρκή του παρακολούθηση μέχρι την προώθησή του σε άλλα τμήματα (νοσοκομειακές μονάδες, ΜΕΘ, χειρουργεία κ.ά.).

Την Μεγάλη Τρίτη γνωστοποιήθηκε ο διορισμός των τεσσάρων ιατρών και έχουν προθεσμία έναν μήνα για να παρουσιαστούν. Από το σύνολο των πέντε θέσεων που προκήρυξε το Νοσοκομείο δεν καλύφθηκε μόνο αυτή του παθολόγου και αναμένεται να προκηρυχτεί εκ νέου, όπως κάνει γνωστό στον "Χ" ο διοικητής Γιώργος Φιλιππίδης. Οι γιατροί αυτοί, ένας καρδιολόγος, ένας χειρούργος, ένας αναισθησιολόγος και ένας γενικός γιατρός, προσλαμβάνονται για να εργαστούν αποκλειστικά στο Τμήμα Επειγόντων, τμήμα στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα η διοίκηση μεριμνώντας για την στελέχωσή του. 

Μία κίνηση που γίνεται για να περιοριστεί ο όγκος εργασίας με τον οποίον έχουν επιφορτιστεί οι γιατροί των κλινικών που αναγκάζονται να μετακινούνται μεταξύ ΤΕΠ και κλινικών, να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών και να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών.

Πολλά τα περιστατικά την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα
Αφορμή για να καταδειχθεί η ανάγκη ενίσχυσης με ιατρικό δυναμικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ήταν ο αυξημένος αριθμός ασθενών που προσέφυγαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, τόσο την Κυριακή όσο και την Δευτέρα του Πάσχα. Το μεγάλο αριθμό περιστατικών επιβεβαίωσε σχετικά και ο κος Φιλιππίδης, με τον "Χ" να καταγράφει την Κυριακή του Πάσχα την μεταφορά τουλάχιστον τριών ασθενών με ασθενοφόρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πλην όσων έφτασαν εκεί με ιδιωτικά οχήματα. Άνθρωποι που αντιμετώπιζαν γαστρεντερικά προβλήματα με αυτά να οφείλονται στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων από αρνί σούβλας, κοκορέτσι, αυγά, τσουρέκια και άλλα πασχαλινά γλυκίσματα μαζί με κρασί και τσίπουρο. Επίσης, τραυματισμοί από πτώσεις, άνθρωποι με συμπτώματα αφυδάτωσης, ασθενής που μαζί με το ποτό του ήπιε κατά λάθος την στάχτη που έπεσε σε αυτό, ασθενής στο δάχτυλο του οποίου σφηνώθηκε συρραπτικό κατά τη διάρκεια ανάρτησης αφισών, γονείς με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, και άλλοι που έχρηζαν της παροχής πρώτων βοηθειών.

Άμεσα η προκήρυξη οκτώ θέσεων ιατρών
Παράλληλα η διοίκηση του νοσοκομείου Κομοτηνής προχωράει στην προκήρυξη άμεσα οκτώ θέσεων ιατρών, μετά την έγκριση που έλαβε από το αρμόδιο υπουργείο. Οι θέσεις που θα προκηρυχτούν είναι δύο παθολόγοι, δύο χειρουργοί, ένας παιδίατρος, ένας αναισθησιολόγος, ένας νευρολόγος και ένας ψυχίατρος. Για πρώτη φορά από το 2008 οπότε ο παραιτήθηκε ο προηγούμενος νευρολόγος το Νοσοκομείο Κομοτηνής θα αποκτήσει μόνιμο νευρολόγο. Επίσης, ενισχύεται με δεύτερο μόνιμο ψυχίατρο, αφού μέχρι πρότινος η εξυπηρέτηση γινόταν από μία ψυχίατρο. Επίσης, εντός διμήνου αναμένεται να αναλάβει εργασία ένας καρδιολόγος, που αναδείχθηκε με προκήρυξη που εξέδωσε το Νοσοκομείο τον περασμένο Οκτώβριο. Βασικός στόχος της διοίκησης του Νοσοκομείου και για το 2019, όπως έχει τεθεί κατά καιρούς δημόσια από τον διοικητή Γιώργο Φιλιππίδη, είναι η διεκδίκηση μόνιμων θέσεων εργασίας για τις κατηγορίες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ως βασική προϋπόθεση για την παροχή αναβαθμισμένων ποιοτικά υπηρεσιών υγείας. 

Ιδίως ειδικότητες ιατρών που λείπουν για χρόνια από το Νοσοκομείο θα πρέπει μέσα στο 2019 να καλυφθούν, αλλά και βασικές κλινικές όπως η χειρουργική, η παθολογική, η καρδιολογική και η παιδιατρική θα πρέπει άμεσα να στελεχωθούν με μόνιμους ιατρούς.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φταίει το γαϊδούρι χτυπάνε το σαμάρι.