ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 29 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

Η ξεχωριστή ιστορία της νοσηλεύτριας Άννας Ευστρατιάδου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σισμανόγλειο Κομοτηνής
Βραβεύσεις

"Είχα 5% πιθανότητες να ζήσω", δηλώνει καθώς δέχεται τον έπαινο

Έχει οριστεί ως ΔΕ βοηθών νοσοκόμων, αλλά προσφέρει εθελοντικά και στα εξωτερικά ιατρεία
 

Διονύσης Βοργιάς

Όπως διαβάσατε στην χθεσινή έκδοση του 'Χ', το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά βραβεύσεις εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Συνολικά, βραβεύτηκαν δεκαπέντε εργαζόμενοι, δύο εκ των οποίων θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Μία από τις δεκατρείς βραβεύσεις, δόθηκε προς την Άννα Ευστρατιάδου, η ιστορία της οποία αξίζει να ακουστεί. 


Η κα Ευστριάδου τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πλέον, όχι μόνο προσφέρει στο νοσοκομείο ως νοσηλεύτρια, αλλά προσφέρει επιπλέον, εθελοντικά, στα εξωτερικά ιατρεία και, συγκεκριμένα, στο οφθαλμολογικό, όπως εξήγησε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης, κατά τη βράβευσή της. 


Όπως είπε η ίδια σε ένα γράμμα της το οποίο διαβάστηκε στη βράβευση, "δεν βρίσκω το λόγο που βραβεύτηκα σήμερα, παρόλα αυτά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον διοικητή και τη νοσηλευτική υπηρεσία για την τιμή που μου κάνατε". 


Σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια οι πιθανότητες ζωής που τις δίνονταν από τους γιατρούς ήταν μόλις 5%. "Είμαι σήμερα μαζί σας, γιατί προσευχήθηκε πολύς κόσμος για μένα. Γνωστός και άγνωστος και κυρίως ο Άγιος Παΐσιος. Είχα 5% πιθανότητες να ζήσω, παρόλα αυτά ο Θεός επέλεξε να με επαναφέρει στη ζωή,", αναφέρει αποδίδοντας τη σωτηρία της, εκτός από την ιατρική επιστήμη, και στη θρησκεία.  
Η συνεχής προσφορά της στο νοσοκομείο είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει αποφασίσει η ίδια να ανταποδώσει αυτή την 'χάρη' προς την κοινωνία. "Δεν είναι τυχαίο, πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό.

Η βράβευση προς εμένα έγινε ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος ήταν προστάτης του πατέρα μου, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή", κατέληξε στο γράμμα της η κα Ευστρατιάδου. 
Να της ευχηθούμε να είναι 'σιδερένια', ώστε να συνεχίσει να προσφέρει με ζήλο στους ανθρώπους. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προθεσμία που  έπρεπε να δηλώσουν ότι δέχονται την άρση   στο τραπεζικό τους απόρρητο, αυτοί που  προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη,  έληξε  στις 15 Σεπτεμβρίου.