ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 16 Μαΐου, 2018 - 10:00
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η συναυλία της αγάπης και της ειρήνης!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής
Συναυλία
Ελευθέρια Θράκης

Πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο με τραγούδια στα ελληνικά, τουρκικά, αλβανικά, αρμενικά, ρωσικά, σερβικά και βουλγαρικά

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε αυτήν την συναυλία της αγάπης και της ειρήνης πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, που για μία ακόμα φορά απέδειξαν ότι το μεράκι σε συνδυασμό με την συστηματική δουλειά, μπορεί να δώσει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Η μεγάλη συναυλία του σχολείου ενταγμένη στο πρόγραμμα των Ελευθερίων Θράκης, λόγω καιρικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 11 Μαΐου όχι στην κεντρική πλατεία αλλά στην αίθουσα εκδηλώσεων, στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.


Η αίθουσα κατάμεστη από κόσμο που απόλαυσε ένα πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο, επιλεγμένο από τον διευθυντή του σχολείου Ηλία Ιωαννάκη, με τραγούδια στα ελληνικά, τουρκικά, αλβανικά, αρμενικά, ρωσικά, σερβικά και βουλγαρικά. Από τις ξεχωριστές στιγμές η παρουσία επί σκηνής του μαθητή Χασάν από την Σκιάδα όταν τραγούδησε στα τουρκικά  το "Ορμαντζί", με τον καθηγητή του να τον κοιτάζει υπερήφανος.

Κοινή παραδοχή όλων των παρισταμένων ήταν ότι τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής μετέδωσαν το μήνυμα της ειρήνης και του πολιτισμού μέσα από την τέχνη της μουσικής. Ανάμεσά τους ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και πολλοί άλλοι. 


Περήφανος για το επίπεδο μαθητών, καθηγητών, συνεργατών και παραγόμενου καλλιτεχνικού έργου από το σχολείο, εμφανίστηκε ο κος Ιωαννάκης ευχαριστώντας όλους όσους παρακολούθησαν ή συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία και των φετινών συναυλιών και υποσχέθηκε πως τα καλύτερα ακόμη δεν τα είδε το κοινό.


Με την μεγάλη συναυλία το βράδυ της Παρασκευής το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής ολοκλήρωσε και τις τέσσερις συναυλίες του σε Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή για τα Ελευθέρια Θράκης 2018. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς