ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017 - 11:00
320 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Η νέα απόφαση για τους οικιστές έφερε ικανοποίηση στη Ροδόπη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανδρέας Νεφελούδης
ΣΥΡΙΖΑ
Εργατικές Κατοικίες
Ροδόπη

Από τις 32.000 πανελληνίως επωφελούμενες οικογένειες, οι 320 είναι στη Ροδόπη


Συνάντηση του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, με Ροδοπίτες οικιστές

Διονύσης Βοργιάς

320 είναι οι οικογένειες που επωφελούνται στη Ροδόπη, από την απόφαση της κυβέρνησης για τους οικιστές εργατικών κατοικιών.


Πιο αναλυτικά, σε συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ, στο υπουργείο Εργασίας υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, απόφαση με την οποία ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). 


Όπως σημειώνει το υπουργείο, η ρύθμιση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης υπουργικής απόφασης που προέβλεπε τη δραστική μείωση της τιμής παραχώρησης για 150 οικισμούς του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τμ. Η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει τη δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ.).


Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαΐου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ανδρέας Νεφελούδης, συνάντησε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, τους οικιστές εργατικών κατοικιών στη Ροδόπη. Μαζί με τους συνεργάτες του κκ. Μουζάλα και Αναστασόπουλο, παρουσίασαν τα οφέλη της νέας υπουργικής απόφασης. Φυσικά, οι ακροατές ήταν δικαίως ...δύσπιστοι στην αρχή της παρουσίασης, γι' αυτό και τα ερωτήματά τους ήταν ποικίλα, κυρίως αναφορικά με εκπτώσεις, υπολογισμό των νέων τιμών, επιστροφές χρημάτων. Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται, το μέτρο θα συντελέσει, ώστε 320 οικογένειες της Ροδόπης να γίνουν με αξιοπρέπεια ιδιοκτήτες των κατοικιών τους. Ελπίζουμε οι εξελίξεις να μην μας ...προδώσουν. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αυτοί οι  ανούσιοι  επικοινωνιακοί  καυγάδες να μην υπήρχαν στο πολιτικό μας σύστημα και ίσως όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή τη χώρα.