ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2017 - 11:01
ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2017

Η γλυκιά μελωδία έφερε την Άνοιξη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Άνοιξη
Χελιδονίσματα
Κομοτηνή
Μουσικό Σχολείο
Νατάσα Λιβεριάδου
ΔΚΕΠΠΑΚ
Χρήστος Χατζόπουλος
Χρύσα Ιωαννίδου

Η ιδέα που ξεκίνησε το 2003 κι έγινε Κομοτηναίικος θεσμός

Ν. Λιβεριάδου: «Συλλογικότητα στις εκδηλώσεις της Κομοτηνής»
 

Διονύσης Βοργιάς

Μια γλυκιά μελωδία ακούστηκε στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, κι έδωσε χαμόγελο σε όλους ...παρά τη συννεφιά.


 

Συγκεκριμένα για μια ακόμη χρονιά, από το μακρινό ...2003, το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής και ο πολιτιστικός σύλλογος «Βυζαντινού Φρουρίου» αναβίωσαν και φέτος το δρώμενο «Χελιδονίσματα», σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού- Παιδείας- Αθλητισμού Κομοτηνής και τη συμμετοχή των σχολείων της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης ν .Ροδόπης και πολλών ακόμη συλλόγων. 


Χθες Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 08.30, οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής ξεκίνησαν από τον χώρο του σχολείου και περιηγήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη διαδρομή τους συνάντησαν πολλές τάξεις δημοτικών και νηπιαγωγείων, η μουσική παρέα μεγάλωσε, κι όλοι μαζί αναβίωσαν το έθιμο!


Η διαδρομή που ακολούθησαν οι μαθητές ήταν η εξής: Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο  - ΙΚΑ -Περιφέρεια ΑΜΘ - Δημαρχείο - αντιπεριφέρεια - Δικαστήρια - πλ. Αρχ. Χρυσάνθου - οδός Ν. Γρηγορά - οδός Βενιζέλου - πλατεία Ειρήνης. Στην οδό Ν. Γρηγορά, όπου υπάρχει τμήμα του βυζαντινού φρουρίου, έγινε συνάντηση του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής και με άλλα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και όλοι μαζί συνέχισαν τη διαδρομή με κατάληξη στην πλατεία Ειρήνης.


Μετά το πέρας της μουσικής διαδρομής, ακολούθησε συναυλία από τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής στο χώρο της κεντρικής πλατείας, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο λειτουργούσε εργαστήρι ζωγραφικής και διεξάγονταν διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργικές δραστηριότητες.
Η έμπνευση του μουσικού και καθηγητή μουσικής, Χρήστου Χατζόπουλου, για μια ακόμη χρονιά ήταν ...εύηχη, και φέτος συμπληρώθηκε από την συμμετοχή της Χρύσας Ιωαννίδου, η οποία επιμελήθηκε των θεατρικών παιχνιδιών της πλατείας, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων!

 

 


Την ικανοποίησή της από το πλήθος συμμετοχών και το γιορτινό κλίμα εξέφρασε και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία μας ανέφερε ότι «φέτος πήραμε μια απόφαση να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο έθιμο και στις γιορτές της Άνοιξης, επεκτείνοντάς τις! Υπήρξε μεγαλύτερη συμμετοχή από πέρσι, παρά τον καιρό που μας τα χάλασε λίγο». Παράλληλα, μίλησε για τις φετινές εκδηλώσεις τις ΔΚΕΠΠΑΚ, που προάγουν την συμμετοχή όλων των συλλόγων, σε ένα κλίμα αγαστής συν-δημιουργίας. «Η αρχή μου είναι αυτή, ότι πρέπει να υπάρχει συλλογικότητα σε αυτές τις εκδηλώσεις. Επιμένω σε αυτό. Φυσικά και κάθε σύλλογος έχει την οντότητά του και τις δικές του εκδηλώσεις, όμως κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται συλλογικά», είπε.


Φυσικά, πρωταγωνιστές της ημέρας δεν ήταν άλλοι από τα παιδιά, μουσικοί και απλοί ...ανοιξιάτικοι επισκέπτες, όλοι μαζί έφεραν τον ήχο της άνοιξης, τον «μάρτη» και τα χελιδόνια του!


 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εύλογο είναι τα κόμματα μετά από ένα μεγάλο γεγονός, οικονομικό,  πολιτικό, πόσο μάλλον εθνικής σημασίας, όπως η συμφωνία με τα Σκόπια,  να προσπαθούν να κάνουν και ταμείο σαν πολιτικά …μαγαζιά.

Ημερολόγιο