ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 13 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η εβδομάδα των «παθών» για τους οδηγούς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυκλοφοριακό
Κομοτηνή

Μήπως ήρθε η ώρα η Τροχαία να βγει στους δρόμους, αναρωτιόμαστε

Ημέρες για γερά νεύρα είναι αυτές που διανύουμε στην Κομοτηνή όσον αφορά το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης. Όσο ηλιόλουστες και ιδανικές να είναι οι μέρες για ποδήλατο ή περπάτημα, χιλιάδες είναι αυτοί που επιλέγουν το αυτοκίνητο για τη μετακίνησή τους, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται εκείνοι και όλοι οι συμπολίτες τους.

Η κατάσταση βέβαια γίνεται χειρότερη εξαιτίας των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων. Και δυστυχώς δεν είναι ένα και δύο, αλλά εκατοντάδες πάνω σε πεζοδρόμια, στις στροφές των δρόμων και όπου βολεύει τον ασυνείδητο οδηγό. Εξαιτίας της ασυνειδησίας οδηγών προκλήθηκε μεγάλη ταλαιπωρία χθες στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Μακεδονίας. Εκεί «κόλλησε» ένα αστικό λεωφορείο.

Η κίνησή του εμποδίζονταν από τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και αυτό είχε σαν συνέπεια να μην μπορεί να συνεχίσει τη διαδρομή και να δημιουργηθεί μία τεράστια ουρά. Μία εικόνα, δυστυχώς, καθημερινή και εξόχως ενοχλητική. 


Ο συνωστισμός οχημάτων είναι φαινόμενο που συναντάμε σε κάθε γωνιά της πόλης, κυρίως εκεί όπου υπάρχουν εμπορικά καταστήματα. Πολίτες που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους από τη δημοτική αγορά ή από καταστήματα του κέντρου, δεν κάνουν τον κόπο να αναζητήσουν μία θέση στάθμευσης, παρά προτιμούν να διπλοπαρκάρουν ανάβοντας τα αλάρμ για να κάνουν τη δουλειά τους, ταλαιπωρώντας όμως όλους τους υπόλοιπους. 


Μήπως ήρθε η ώρα η Τροχαία να βγει στους δρόμους;
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο κύβος ερρίφθη για τη συνεργασία των παρατάξεων «Περιφερειακή Αναγέννηση» του νέου περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του  Κωστή Σιμιτζή επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση»,  για την επόμενη διοίκη