ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 5 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Η εμπειρία ενός διεθνούς θερινού σχολείου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Τμήμα Οικονομικών

Συμμετείχε ο Ορέστης Πισκιούλης φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ

Δήμητρα Συμεωνίδου

Λίγο πριν λάβει το πτυχίο του από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ είχε μία ακόμα ευκαιρία γνώσης συμμετέχοντας σε διεθνές θερινό σχολείο. Ο Ορέστης Πισκιούλης τελειόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών είναι ο υπότροφος φοιτητής του θερινού σχολείου που διοργανώθηκε στην Καβάλα για πρώτη φορά, υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πιο συγκεκριμένα από τις 11 Ιουνίου έως και τις 5 Αυγούστου  διοργανώθηκε στην Καβάλα για πρώτη φορά θερινό σχολείο, υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Σε αυτό προσφέρθηκε μια πληθώρα καλοκαιρινών μαθημάτων πανεπιστημιακού επιπέδου, με καθηγητές από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού και υπεύθυνο του προγράμματος τον καθηγητή του Georgetown University, κ. Χάρη Κιτσικόπουλο.


Τα 23 μαθήματα που περιελάβανε το θερινό αυτό σχολείο πραγματοποιήθηκαν σε τρεις κύκλους (11-24 Ιουνίου, 9-22 Ιουλίου και 23 Ιουλίου-5 Αυγούστου). Σε αυτά συμμετείχαν φοιτητές από όλο τον κόσμο (Κίνα, Νότιος Αφρική, Αργεντινή, Ευρώπη, Η.Π.Α). 


Η ποιότητα των προσφερόμενων μαθημάτων μαθημάτων σε επιστημονικούς χώρους, όπως πολιτικές επιστήμες, μυθολογία, μακροοικονομικά, ανάπτυξη εφαρμογών, λογοτεχνία, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία κ.ά. που προσφέρθηκε για πρώτη φορά σε τέτοιο εύρος σε συνδυασμό με την ευρεία συμμετοχή που συγκέντρωσε το όλο θερινό αυτό σχολείο καταδεικνύουν την ανάγκη διοργάνωσης τέτοιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


Στο θερινό αυτό σχολείο συμμετείχαν με υποτροφία και ορισμένοι φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ένας εξ αυτών, είναι ο φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, Ορέστης Πισκιούλης, ο οποίος και συμμετείχε στο μάθημα με τίτλο: "Θεμελιώδες αρχές της Μακροοικονομικής Θεωρίας". 


Μιλώντας στον "Χ" για την εμπειρία της συμμετοχής σε αυτού του είδους το πρόγραμμα μας είπε τα εξής: "Ήτανε μια πρωτόγνωρη εμπειρία η συμμετοχή μου σε αυτό το θερινό σχολείο. Όταν άκουσα την ιδέα σκέφτηκα ότι αποτελεί μια πρόκληση για εμένα να συμμετάσχω θέλοντας να ενισχύσω τις γνώσεις μου πάνω στην οικονομική επιστήμη και να έρθω σε επαφή με άλλους φοιτητές που μελετούν την οικονομική επιστήμη από όλο τον κόσμο. Στο μάθημα που μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω είχαμε φοιτητές από την Ευρώπη (Ελβετία, Σκόπια) καθώς και φοιτητές από την Pennsylvania της Αμερικής. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η πολύ καλή οργάνωση του όλου προγράμματος καθώς και το επίπεδο των γνώσεων των συμμετεχόντων. Κλείνοντας, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα μπορεί να βοηθήσει τους φοιτητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να γνωρίσουν ανθρώπους από άλλα μέρη, να ανοίξουν το μυαλό τους καθώς και τους πνευματικούς τους  ορίζοντές". 


Ο Ορέστης Πισκιούλης είχε ήδη την εμπειρία συμμετοχής σε θερινό σχολείο που διοργάνωσε στην Ξάνθη η Μονάδα Καινοτομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναδημοσιεύουν όλοι και αναπαράγουν με περισσή  μάλιστα ευκολία,  τις απόψεις  των financial times,  που αναφέρεται στον διπλωματικό πόλεμο Ελλάδας Ρωσίας,  αλλά και την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, χωρίς δ

Ημερολόγιο