ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η αξία της πυρασφάλειας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νίκος Στεργίου
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής
Πυρασφάλεια

Ο Νίκος Στεργίου μοιράστηκε τα μυστικά της πυρασφάλειας με τους μαθητές του σχολείου 

Διονύσης Βοργιάς

Πήρε αφορμή από αντίστοιχη ενημέρωση/παρουσίαση που είχε λάβει χώρα στο παρελθόν, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο διευθυντής του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής Ηλίας Βλάχος και δεν έχασε ...την ευκαιρία, να προσκαλέσει τον Νίκο Στεργίου στο σχολείο, προκειμένου ο έμπειρος επαγγελματίας να δείξει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τους σωστούς τρόπους πυρασφάλειας και να μοιραστεί μαζί τους γνώσεις και συμβουλές.

Αυτά συνέβησαν τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 6/2 στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, όπου ο διευθυντής της FIREX Νίκος Στεργίου, με μία διαδραστική παρουσίαση, έδωσε μαθήματα ζωής και ασφάλειας. Συγκεκριμένα, ανέπτυξε την εξής θεματολογία: Χρήση φορητού πυροσβεστήρα, είδη πυροσβεστήρα που υπάρχουν, με ποιούς τρόπους χρησιμοποιούνται.

Ό,τι χρειάζονται πυροσβεστήρες σε χώρους εργασίας, σπίτια, αυτοκίνητα, παντού, εξήγησε από πλευράς του ο διευθυντής κος Βλάχος στον "Χ", δίνοντας τα εύσημα στον ομιλητή για την παρουσίαση που έκανε. "Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, η παρουσίαση ήταν απλή, κατανοητή και αναλυτική", πρόσθεσε ο διευθυντής, ο οποίος ανέδειξε για μία ακόμη φορά ότι στόχος στο ΣΔΕ Κομοτηνής είναι οι μαθητές να αποκτούν δεξιότητες χρήσιμες για τη ζωή τους γιατί, όπως ενδεικτικά λέει, "εάν καταφέρουμε να δώσουμε συνδυασμό γνώσης και πρακτικής εφαρμογής, τότε έχουμε κερδίσει πολλά περισσότερα πράγματα από το να μεταδώσουμε στείρες γνώσεις. Αυτό είναι το σκεπτικό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, να μαθαίνει πράγματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον εκπαιδευόμενο στην καθημερινότητά του και στο μέλλον".

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως, όσοι μαθητές δεν παρακολούθησαν την παρουσίαση του κου Στεργίου, παρευρέθησαν σε επιστημονική ημερίδα για τους κινδύνους του διαδικτύου, που έλαβε χώρα την ίδια ώρα, απόγευμα Τετάρτης 6/2, στο ίδρυμα Παπανικολάου, με έγκριτους ομιλητές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. "Το σχολείο μας δεν είναι κλεισμένο στα όρια του κτιρίου μας, αλλά οπουδήποτε υπάρχουν σοβαρές εκδηλώσεις, εμείς θα είμαστε εκεί προς όφελος των ανθρώπων του σχολείου μας", ανέδειξε ο κος Βλάχος καταληκτικά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αυτοί οι  ανούσιοι  επικοινωνιακοί  καυγάδες να μην υπήρχαν στο πολιτικό μας σύστημα και ίσως όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή τη χώρα.