ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Η αποκριάτικη παρέλαση που αγάπησαν παιδιά και ...γονείς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόκριες
Καρναβάλι
Κομοτηνή

Συγκέντρωση στο 1ο δημοτικό σχολείο, πορεία μέσω Βενιζέλου και πάρτι στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Δήμητρα Συμεωνίδου

Φωνακλάδες μάγειρες, σκυλιά Δαλματίας, μάγισσες, μυθικούς ήρωες, πριγκίπισσες και ξωτικά. Όλα τα είχε η μαθητική καρναβαλική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή. Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου υπήρξε μέριμνα και για τη διασκέδαση των μικρών μαθητών της Ροδόπης. Έτσι η μαθητική παρέλαση, που πέρσι στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, συγκέντρωσε και φέτος μεγάλο ενδιαφέρον. 


Από τις 11:00 το πρωί ξεκίνησε η συγκέντρωση στο 1ο δημοτικό σχολείο. Εκεί βρέθηκαν εκατοντάδες μικροί καρναβαλιστές με τους γονείς τους. Παιδιά από κάθε σχολείο της πόλης, άλλοι οργανωμένα φορώντας την ίδια στολή και έχοντας κοινό θέμα αμφίεσης και άλλοι με διάφορες στολές. Με πανό ανά χείρας και συνθήματα ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί η παρέλαση, με τους μικρούς μαθητές να διέρχονται μέσω της Βενιζέλου και να ξεσηκώνουν τους περαστικούς. Η πορεία των μικρών μασκαράδων κατέληξε στην κεντρική πλατεία Ειρήνης όπου οι μαθητές έλαβαν μέρος στο πάρτι που έγινε ειδικά για αυτούς. 


 Για τη μαθητική παρέλαση συνεργάστηκαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Ροδόπης και το Σύνδεσμο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων. 


Η ικανοποίηση της Νατάσας Λιβεριάδου 

Εμφανώς ικανοποιημένη από την συμμετοχή του κόσμου, τόσο στην βραδινή παρέλαση, όσο και στη μαθητική παρέλαση, είναι η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου. Η ίδια τόνισε ότι δύο χρόνια εμπειρίας από τη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων, συνηγορούν στο ότι η πόλη απέκτησε έναν καινούργιο θεσμό που πρέπει να διατηρηθεί στον χρόνο. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ