ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 15 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Η απήχηση πολιτικών και αυτοδιοικητικών στο διαδίκτυο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Γιώργος Πεταλωτής
Μουσταφά Μουσταφά
Νίκος Τσαλικίδης
Τάκης Χαρίτου
Βούλα Ελευθεριάδου
Φελίνα Καζάκου
Ελένη Λαφτσή
Σπάρτακος

Μεγαλύτερο κοινό διαθέτει η σελίδα του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Από την τριπλέτα των βουλευτών Ροδόπης, μόνο ο Μουσταφά Μουσταφά διατηρεί σελίδα στο facebook

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, κυρίως το facebook, έχουν μπει τόσο ενεργά στη ζωή μας, που καταλαμβάνουν σημαίνοντα ρόλο -μεταξύ άλλων- και στην πολιτική. Μπορεί οι πολιτικοί της Θράκης γενικά να άργησαν, φαίνεται όμως πως όλο και περισσότεροι διεισδύουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προφανώς αποζητώντας καλύτερη επαφή με τους ανθρώπους της περιοχής, πιο άμεση ...διαφήμιση των πεπραγμένων τους και δημιουργία ενός πολιτικού "βιογραφικού" και σε αυτό το επίπεδο.


Μακριά από "σελίδες" στο facebook παραμένουν οι δυο από τους τρεις βουλευτές Ροδόπης, δηλαδή οι Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, όπως και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης και ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, οι οποίοι παρόλα αυτά διατηρούν προσωπικούς λογαριασμούς. 


Αναφορικά με τις σελίδες, τα πρωτεία διατηρεί -και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά- αυτή του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο πρώην βουλευτής ΝΔ Ροδόπης, μιας που έχει διατελέσει και υπουργός, πάντοτε είχε ένα περισσότερο "πανελλήνιο" ενδιαφέρον, στο οποίο και αποδίδουμε τη μεγάλη δημοτικότητα, της τάξης των 15.114 ακολούθων.


Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Πεταλωτής, επίσης τέως βουλευτής και υπουργός, με 2.454 ακολούθους, αν και η σελίδα του παραμένει ανενεργή ...σχεδόν από το 2013, όταν και η εμπλοκή του με τα πολιτικά "από την πρώτη γραμμή" σιγά-σιγά έπαψε. 
Αρκετά ενεργός στη σελίδα του είναι ο νυν βουλευτής νομού Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, ο οποίος διαθέτει 870 ακολούθους, καθότι είναι πιο γνωστός για τη διαπροσωπική του επαφή με τους πολίτες. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως ακόμη και μεγαλύτεροι ηλικιακά πολιτικοί "αναγκάζονται" να μπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 


Ο πολιτευτής ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Χαρίτου, ο οποίος έχει επιλέξει τη μορφή μιας "ομάδας", φαίνεται ότι δεν την λειτουργεί την τελευταία διετία αλλά παραμένει με περίπου 1.500 μέλη. 


Τα πρώτα της "πατήματα" προσπαθεί να βρει η πολιτευτής ΝΔ Βούλα Ελευθεριάδου, που διαθέτει 551 ακόλουθους, ενώ σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης "φρέσκια" είναι η σελίδα του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, που σε μερικούς μήνες έχει περί του 711 ακολούθους. Από την άλλη ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος δεν έχει επίσημη σελίδα, διατηρεί όμως ιδιαίτερα ενεργό προσωπικό προφίλ, ενώ πολύ ενεργή είναι και η επίσημη σελίδα της περιφέρειας ΑΜ-Θ.


 Σε δημοτικό επίπεδο, η διοικούσα παράταξη Κοινωνία Πολιτών, όπως και ο επικεφαλής της και δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, δεν διαθέτουν σελίδες. Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί πως ούτε ο δήμος Κομοτηνής διατηρεί σελίδα, σε αντίθεση με τον ενεργό διαδικτυακά δήμο Μαρωνείας-Σαπών, αλλά και τους γείτονες σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. 


Η αντιπολίτευση φαίνεται πως είναι πιο ενεργή, καθώς υπάρχουν τρεις σελίδες από τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Πρώτη σε κοινό η σελίδα Εμείς η Πόλη-Φελίνα Καζάκου με 1.434 υποστηρικτές, ακολουθείται από τη σελίδα τη Παράταξης Πολιτών Σπάρτακος με 831 και από την ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή με 302. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν φαίνεται πως διατηρεί κάποια σελίδα.


Φυσικά, το έρεισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προφανώς και δεν ανταποκρίνεται στο έρεισμα στην κοινωνία και στα ψηφοδέλτια όμως, όσο η κοινωνία "εκσυγχρονίζεται" τόσο το διαδικτυακό παρόν γίνεται και πιο αναγκαίο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μπορεί η κυβέρνηση Σύριζα  να επιχαίρετε ότι κατάφερε να νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις,  αλλά η διαδικασία  του επανυπολογισμού  που επεξεργάζονται  εδώ και πολλούς μήνες,  φα