ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Η αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νοσοκομείο Κομοτηνής
MediciNet II
Συνεργασία

Ευαγγελία Νικούλη: "Έχουμε να πάρουμε πολλά πράγματα από τους Βούλγαρους συναδέλφους και εκείνοι από εμάς, η συνεργασία πάντα βγάζει σε καλό"

Με γνώσεις βουλγαρικής γλώσσας η κα Νικούλη είχε ευχέρεια στη συζήτηση με τους επισκέπτες από το Κίρτζαλι, οι οποίοι βρέθηκαν στην Κομοτηνή με αφορμή παρουσίαση διασυνοριακού προγράμματος

 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Με καταγωγή από τη Λάρισα και σπουδές στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας η αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Κομοτηνής Ευαγγελία Νικούλη, δε θα μπορούσε παρά να είναι παρούσα στην παρουσίαση του έργου MediciNet II. Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από κοινού μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» και το Νοσοκομείο Multi-profile Ηospital for Active Treatment "Dr. Atanas Dafovski" A.D. που βρίσκεται στο γειτονικό Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. 


Με γνώσεις βουλγαρικής γλώσσας η κα Νικούλη είχε ευχέρεια στη συζήτηση με τους επισκέπτες από την Βουλγαρία, οι οποία βρέθηκαν στην Κομοτηνή με αφορμή την παρουσίαση του διασυνοριακού προγράμματος. Την συναντήσαμε να συνομιλεί με τον Spas Pasev μέλος Δ.Σ. του νοσοκομείου Κίρτζαλι, την υπεύθυνη του προγράμματος από το Κίρτζαλι Ντίμκα Ντόμπρεβα και τη διευθύντρια του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κα. Αμπιντίν. Η αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Κομοτηνής χαρακτηρίζει εξαιρετική ιδέα την υλοποίηση του προγράμματος MediciNet II και δηλώνει βέβαιη "έχουμε να πάρουμε πολλά πράγματα από τους Βούλγαρους συναδέλφους και εκείνοι από εμάς, η συνεργασία πάντα βγάζει σε καλό". 


Η κα Νικούλη είναι αναισθησιολόγος στο χειρουργείο, αλλά καλύπτει και τις ανάγκες των επειγόντων περιστατικών. Πάντα μου άρεσε, μας λέει για την ειδικότητα της αναισθησιολόγου που επέλεξε, ενώ ειδικότερα για την δουλειά της στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής λέει "είμαι παρά πολύ ικανοποιημένη, εξυπηρετούμε παρά πολύ κόσμο". Θέτει όμως και ένα ζήτημα που απασχολεί την ίδια, αλλά και πολλούς συναδέλφους της. "Από το εργασιακό καθεστώς δεν είμαι ικανοποιημένη για το λόγο ότι είμαι επικουρική γιατρός τα τελευταία πέντε χρόνια και περιμένουμε κάποια στιγμή να μας κάνουν μόνιμους γιατρούς ή κάποια στιγμή να περάσουμε από κρίσεις για να διεκδικήσουμε μία θέση". 


Οι εξαγγελίες περί κατασκευής νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή, χάρη σε δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, βρίσκουν εξαιρετικά χαρούμενη την κα Νικούλη να δηλώνει φυσικά πως θα ήθελε να είναι παρούσα όταν πλέον το νέο νοσηλευτικό ίδρυμα θα αρχίσει τη λειτουργία του, ώστε και εκείνη να παρέχει τις υπηρεσίες της προς τους ασθενείς σε ένα σύγχρονο κτίριο με καινούργιο εξοπλισμό και φυσικά καλύτερες συνθήκες για όλους. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δύο θλιβερές εικόνες, από άποψη περιεχομένου και ουσίας, με διχαστικό λόγο, αντίκρισαν οι περισσότεροι Έλληνες στους τηλεοπτικούς δέκτες.