ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 14 Απριλίου, 2018 - 11:00
ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Χρήματα για δύο νέα τμήματα φροντίδας βρεφών στην Κομοτηνή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Έφη Αχτσιόγλου
Χρηματοδότηση
Υγεία

Το κονδύλι θα διατεθεί για το κόστος προμήθειας εξοπλισμού για τη λειτουργία νέων τμημάτων φροντίδας βρεφών και νηπίων

Δήμητρα Συμεωνίδου

Εργασίες ανακαίνισης, επισκευής και διαμόρφωσης κτιριακών χώρων που ανήκουν σε δήμους, καθώς και το κόστος προμήθειας εξοπλισμού για τη λειτουργία νέων τμημάτων φροντίδας βρεφών και νηπίων, ενέκρινε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με σχετική απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».


Συγκεκριμένα, με την υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 15 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την κάλυψη των δαπανών για α) εργασίες ανακαίνισης, επισκευής και διαμόρφωσης υφιστάμενων κτιριακών χώρων που ανήκουν σε δήμους ή είναι παραχωρημένοι σε αυτούς και β) το κόστος προμήθειας εξοπλισμού για τη λειτουργία νέων τμημάτων φροντίδας βρεφών και νηπίων.


Μέρος των χρημάτων αυτών θα λάβει και ο Δήμος Κομοτηνής, αφού συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Δήμων πανελλαδικά που θα προχωρήσουν στη λειτουργία νέων τμημάτων φροντίδας βρεφών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει κάνει το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου, τα δύο νέα αυτά τμήματα θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στον 1ο βρεφονηπιακό σταθμό στην οδό Γ. Παπανδρέου περιοχή Εκτενεπόλ και στον Η' παιδικό σταθμό που είναι διαπολιτισμικός στην περιοχή του κολυμβητηρίου. Τα δύο τμήματα θα έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας 24 βρεφών. Στην παρούσα φάση γίνεται ο σχεδιασμός των δύο νέων τμημάτων, ώστε να προσδιοριστεί και το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά,  που οδηγήθηκε αναγκαστικά βέβαια εκ των πραγμάτων με τη διαμάχη που είχε με τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο, αλλά και το άδειασμα του πρωθυπουργ