fbpx Χωρίς τραπεζάκια παρατάξεων, αλλά με μόνιμα τραπεζοκαθίσματα η Νομική Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ - ΧΩΡΙΣ "ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ"

Χωρίς τραπεζάκια παρατάξεων, αλλά με μόνιμα τραπεζοκαθίσματα η Νομική Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νομική σχολή
τραπεζάκια
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής

Βήμα εκσυγχρονισμού στο κτίριο της πανεπιστημιούπολης, όπου έχουν απομακρυνθεί αφίσες και κομματικά "τραπεζάκια"

Διονύσης Βοργιάς

Βήματα εκσυγχρονισμού έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια η Νομική Κομοτηνής, αναφορικά με το κτιριακό της. Σύγκλητος και φοιτητές δρουν από κοινού για ένα πιο ...ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, το οποίο πλέον απέχει κατά πολύ στην εικόνα του, από τα αντίστοιχα της Νομικής Αθηνών ή της Νομικής Θεσσαλονίκης.


Ο πιο βασικός λόγος αυτής της διαφοροποίησης είναι πως τα "τραπεζάκια" των παρατάξεων έχουν μία και καλή αφαιρεθεί, μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη των περισσότερων φοιτητικών παρατάξεων. Το τελευταίο είναι θετικό, καθώς οι ίδιοι οι φοιτητές έχουν αντιληφθεί την ανάγκη βελτίωσης του χώρου στον οποίο ζουν καθημερινά. Σε αυτό το πλαίσιο δρα και ο σύλλογος φοιτητών, στον οποίο συμμετέχουν διάφορες παρατάξεις, ενώ από πέρσι έχει και τον δικό του χώρο - γραφείο εντός του κτιρίου της Νομικής ΔΠΘ.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης "Ανεξάρτητη Νομική", που έπαιξε ενεργό ρόλο στην απομάκρυνση αυτών των τραπεζιών "μετά την απομάκρυνση των τραπεζιών των κομματικών παρατάξεων, έπειτα από συνεχείς συζητήσεις και πιέσεις, το επόμενο βήμα στη σχολή μας είναι γεγονός. Λίγο πριν ξεκινήσει η εξεταστική τα σταθερά και μόνιμα τραπεζοκαθίσματα είναι έτοιμα και προορίζονται για χρήση από όλους τους φοιτητές. Οι εθιμικοί χώροι αποτελούν πλέον παρελθόν". 


Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης οι φοιτητές υπογραμμίζουν το εξής: "Ας ελπίσουμε πως δεν θα τα εκμεταλλευτούν ούτε θα τα ...ιδιοποιηθούν όσοι συνήθιζαν να κολλούν αφίσες, να κάθονται με τις ώρες στα τραπεζάκια τους, να καταλαμβάνουν παράνομα τον χώρο του Πανεπιστημίου και τώρα καπηλεύονται την αφαίρεσή τους ως επίτευγμα τους".


ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Εκτός από την απομάκρυνση τραπεζιών, αφισών κλπ, έχουν γίνει κι άλλες θετικές δράσεις το τελευταίο διάστημα στο κτίριο της Νομικής ΔΠΘ, μία εκ των οποίων και η λειτουργία γραφείου συλλόγου φοιτητών. 


Κατά τα λοιπά, όπως είχε ενημερώσει η σύγκλητος και τους φοιτητές "βλέπει με κατανόηση τα αιτήματά τους τα οποία περιγράφονται στο έγγραφό τους και εν ευθέτω χρόνο θα προσπαθήσει να διορθώσει όσο το δυνατό καλύτερο τυχόν ατέλειες".


Έτσι, συνολικά, τον περασμένο χρόνο έχει γίνει ένα σύνολο παρεμβάσεων, δηλαδή: Ανακατασκευάστηκαν εκ βάθρων οι τουαλέτες του κτιρίου της σχολής, ξεκίνησε η στεγανοποίηση στα 2/3 της ταράτσας του κτιρίου, σε μία έκταση που ξεπερνάει τα 2.000 τμ, εκκρεμούν ακόμη γύρω στα 1.000 τμ, καθαρίστηκαν τα αίθρια, αντικαταστάθηκαν λαμπτήρες για εξοικονόμηση ενέργειας, οι οποίοι εκλάπησαν τρεις φορές, καθαρίστηκε το κτιρίου εξωτερικά, φυτεύτηκαν πάνω από 80 μεγάλα δένδρα, ξαναφτιάχθηκε το κυλικείο και άρχισε να λειτουργεί, καθαρίστηκε ο χώρος όσο μπορούσε καλύτερα, τοποθετήθηκαν πριν από ενάμιση χρόνο κλιματιστικές μονάδες στα αμφιθέατρα, ενώ μέσα στο καλοκαίρι βάφτηκε το κτίριο,  τοποθετήθηκε wi-fi, και ανατέθηκε σε αρχιτέκτονα η μελέτη σχεδίασης καινούργιου τύπου τραπεζοκαθισμάτων στο αίθριο της σχολής για τον εξωραϊσμό του χώρου.


Επομένως, παρά την ελλιπή χρηματοδότηση, στο κτίριο της Νομικής έχουν γίνει μετρήσιμα βήματα προόδου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταλόγισαν βιαστικά ρατσιστικές διαθέσεις και πνεύμα διακρίσεων, στην ανακοίνωση της διοικήτριας του νοσοκομείου Ξάνθης, για τα κρούσματα στον Εχίνο, το μειονοτικό κόμμα και διάφοροι προστάτες της μειονότητ