ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 6 Απριλίου, 2018 - 21:56
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Χιλιάδες πιστοί στην συνάντηση των επιταφίων στο Σπαθί

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη Παρασκευή
Μεγάλη Εβδομάδα
Πάσχα
Κομοτηνή
Μητροπολίτης

Οι Επιτάφιοι τεσσάρων ενοριών συγκεντρώθηκαν και φέτος στον χώρου του ηρώου

Όπως τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, στον χώρο του ηρώου συγκεντρώθηκαν οι Επιτάφιοι των τεσσάρων ενοριών που βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο της Κομοτηνής. Έτσι, έμπροσθεν του ηρώου τοποθετήθηκαν οι Επιτάφιοι από τον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το ναό Της Του Θεού Σοφίας, τον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το ναό Αγίου Γεωργίου.

Τους Επιταφίους ακολούθησαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι και συγκεντρώθηκαν στον χώρο του ηρώου και τον ευρύτερο χώρο της Πλατείας Ειρήνης, προκειμένου να ακούσουν το μήνυμα του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονος. Αυτή την ώρα η Κομοτηνή βρίσκεται σε κλίμα κατάνυξης, καθώς η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράμας, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού.

Παρόντες κατά την συγκέντρωση των Επιταφίων ήταν οι ταξίαρχοι Γιώργος Χατζηγεωργίου, Λάζαρος Καμπουρίδης, ο διοικητής πυροσβεστικής ΑΜ-Θ Μάριος Αποστολίδης, ο διοικητής πυροσβεστικής Κομοτηνής Κώστας Παπάζογλου, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο τέως υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης, πλήθος αυτοδιοικητικών, πολιτικών, εκπροσώπων συλλόγων, αλλά και πάρα πολύς κόσμος.

Το μήνυμα του μητροπολίτη προς τους πιστούς

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά,  που οδηγήθηκε αναγκαστικά βέβαια εκ των πραγμάτων με τη διαμάχη που είχε με τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο, αλλά και το άδειασμα του πρωθυπουργ