fbpx Χαρίτου – Χαριτόπουλος: «Όχι στο Χρυσό» από τις Σάπες
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ

Χαρίτου – Χαριτόπουλος: «Όχι στο Χρυσό» από τις Σάπες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημήτρης Χαρίτου
Ντίνος Χαριτόπουλος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνεται από τους δημάρχους για τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης

Ρεπορτάζ Θανάσης Τσολάκης 

Επαφές με τους δημάρχους του νομού Ροδόπης κάνει ο προσφάτως εκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Δημήτρης Χαρίτου προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και να «είναι αρωγός σε κάθε αίτημα της περιοχής που μπορεί να συμβάλλει στο να γίνει καλύτερη η ζωή των δημοτών», όπως λέει ο ίδιος.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η συνάντηση του με τον δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο, στο γραφείο του δεύτερου στις Σάπες. Αμφότεροι χαρακτήρισαν τη συνάντηση τους «εποικοδομητική» και σε αυτήν, το κυρίαρχο ζήτημα ήταν φυσικά η επένδυση Χρυσού στη Θράκη, την οποία ξαναέβαλε στη δημόσια συζήτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγες ημέρες στην 84η ΔΕΘ.

«Για μας είναι ιδιαίτερη τιμή, η συνάντηση με τον κο Χαρίτου γιατί έχει αγωνιστεί από όλα τα μετερίζια. Γνωρίζει και τις ανάγκες της περιοχής, αλλά και τις δυνατότητες του δήμου Μαρωνείας – Σαπών», σχολίασε ο οικοδεσπότης της συνάντησης Ντίνος Χαριτόπουλος και περνώντας στο κυρίως θέμα, είπε: «Κοινός μας στόχος και επιδίωξη είναι να μην προχωρήσει καμία επένδυση Χρυσωρυχείων στην περιοχή. Αυτό το επισφραγίσαμε και σήμερα και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα απασχολεί την περιοχή των Σαπών, ο κος Χαρίτου δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης».

Δ. Χαρίτου: «Ζητούμε να σταματήσει η διαπραγμάτευση Μητσοτάκη με την Eldorado»
Ο κος Χαρίτου είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στους αγώνες που έχουν γίνει ενάντια στην επένδυση Χρυσού στη Θράκη και εξακολουθεί να κινείται στην ίδια γραμμή.

«Αναφέρομαι στο θέμα που άνοιξε ο πρωθυπουργός της χώρας –ερήμην των τοπικών κοινωνιών- ότι διαπραγματεύεται με την Eldorado για να προχωρήσουν εξορύξεις χρυσού εδώ στη Θράκη και προφανώς και στις Σάπες. Πράγμα που θεωρώ ότι θα είναι επώδυνο, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλα αυτά που εμείς συζητούμε για να υπάρξει μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη στη Θράκη», δήλωσε συγκεκριμένα ο βουλευτής και «πατώντας» στη γραμμή της ανακοίνωσης που συνυπέγραψε μαζί με τους άλλους τέσσερις συναδέλφους του από την ΑΜΘ, είπε: «Όλοι οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αυτή τη στιγμή και να ζητήσουμε να διακοπούν τώρα οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο κος Μητσοτάκης με την Eldorado για τις εξορύξεις χρυσού στην περιοχή».

«Θολή» η μεγάλη εικόνα των Σαπών
Το θέμα του Χρυσού μπορεί να ήταν το κύριο, αλλά δεν ήταν το μοναδικό που απασχόλησε την συνάντηση των δύο πολιτικών, όπως άλλωστε δεν είναι και το μοναδικό που απασχολεί τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών. 

Ο κος Χαριτόπουλος έβαλε στο τραπέζι μία σειρά από ζητήματα όπως η ανεργία, η μετανάστευση, η βελτίωση της καθημερινότητας, η αναζήτηση πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση έργων στην ευρύτερη περιοχή, με κορυφαίο βέβαια το αρδευτικό-υδρευτικό.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προτροπή των προέδρων των επιμελητηρίων ΑΜΘ στον περιφερειάρχη « να γίνει Τζιτζικώστας»,  ακολουθώντας δηλαδή το παράδειγμα του συναδέλφου του για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που  πλήττονται απ