fbpx Χάρη στους οκταμηνίτες "σώθηκαν" παλιά στολίδια
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ

Χάρη στους οκταμηνίτες "σώθηκαν" παλιά στολίδια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμβασιούχοι
Δήμος Κομοτηνής
συμβάσεις
ΟΑΕΔ

Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος επιδιορθώθηκε από συμβασιούχους ηλεκτρολόγους και κοσμεί περισσότερους δρόμους της πόλης

Δήμητρα Συμεωνίδου

Στολίδια που βρίσκονταν σε αποθήκες, μερικώς κατεστραμμένα, αλλά πληρωμένα από τα ταμεία του Δήμου, αξιοποιούνται φέτος για τον στολισμό της πόλης μας. Και αυτό επειδή εργάστηκαν για την αποκατάστασή τους οκταμηνίτες του Δήμου Κομοτηνής. Οι εργαζόμενοι αυτοί καθ' υπόδειξη των προϊσταμένων τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε τομείς που, δυστυχώς, υπολειτουργούσαν λόγω της έλλειψης προσωπικού. Είναι άλλωστε εμφανής η δουλειά που κάνουν στην πόλη εργαζόμενοι με συμβάσεις ή εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ειδικά σε νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας. Το ομολογούν οι ίδιοι οι δημότες που παρατηρούν τις εργασίες να εξελίσσονται σε πολλά σημεία της πόλης. 


Έτσι όταν ο τομέας των ηλεκτρολόγων του Δήμου ενισχύθηκε με έκτακτο προσωπικό οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών, κατόπιν εντολών των αντιδημάρχων, ανέθεσαν εργασίες που είχαν ως στόχο τη διάσωση των στολιδιών. Από τον Μάιο στις αποθήκες του Δήμου ξεκίνησαν αυτές οι εργασίες, όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Νατάσα Λιβεριάδου εξαίροντας το έργο των συμβασιούχων. Πεντακόσια και πλέον στολίδια επιδιορθώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μέχρι να φτάσει η στιγμή του στολισμού της πόλης. "Καταφέραμε να έχουμε και να βάλουμε στολίδια σε περισσότερα σημεία της πόλης όπως και στα χωριά μας, στις πλατείες", είπε η κα Λιβεριάδου. Μάλιστα για να προλάβει τυχόν ερωτήματα δημοτών διευκρίνισε ότι σύμφωνα με έγγραφο της ΔΕΗ που τους εστάλη, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση στολιδιών σε συγκεκριμένες κολώνες ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα σημεία δεν θα στολιστούν χριστουγεννιάτικα, τόνισε η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και πρόσθεσε "όπου μας επιτρέπεται βάζουμε στολίδια". 


Επίσης φέτος στο κέντρο της Κομοτηνής τοποθετήθηκαν όχι με μία, αλλά με δύο φωτεινές μπάλες. Εκτός από τη φωτομπάλα που πέρυσι είχε τοποθετηθεί στον χώρο του Ηρώου αποτελώντας σημείο έλξης μικρών και μεγάλων, και η οποία πήρε ξανά σήμερα τη θέση της, μία ακόμη, ίδια ακριβώς, τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, υποσχόμενη να δώσει μια ξεχωριστή “πινελιά” στη γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιουργείται όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από μόνες τους μας προδιαθέτουν θετικά, όμως η γιορτινή ατμόσφαιρα σίγουρα μπορεί να συμβάλλει σε μια πιο χριστουγεννιάτικη Κομοτηνή. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι πειραματισμοί με  την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα,  την ώρα  που η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,  ακόμα και σε τοπικό επίπεδο,  εφαρμόζονται ιδ