fbpx Γυμνάζονται και διασκεδάζουν μέσα στο γαλάζιο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2019 - 10:00
«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΘΕΑ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γυμνάζονται και διασκεδάζουν μέσα στο γαλάζιο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καλοκαίρι Με Θέα
Δήμος Κομοτηνής
Κυριακή Συνοδινού

Το πρόγραμμα γυμναστικής – χορού μέσα στο νερό στην παραλία Αρωγής καλά κρατεί με συμμετοχές πολλών κυριών από Κομοτηνή, Φανάρι κι όχι μόνο

Κυριακή Συνοδινού: «Οι συμμετέχουσες είναι ενθουσιασμένες, νιώθουν πολύ μεγάλη ευεξία»

Διονύσης Βοργιάς

Δεκάδες είναι οι γυναίκες που συμμετέχουν στα προγράμματα γυμναστικής – χορού μέσα στο νερό που παρέχει και φέτος, χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο, ο Δήμος Κομοτηνής. Εντάσσονται στις εκδηλώσεις «Καλοκαίρι με Θέα» που πραγματοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής. Δώδεκα είναι τα φετινά ραντεβού στο γαλάζιο και χθες το πρωί έλαβε χώρα το έκτο κατά σειρά.

Άλλοτε περί των 50, άλλοτε ξεπερνούν τις 100, κυρίως ανάλογα με τον καιρό, οι συμμετέχουσες δείχνουν να απολαμβάνουν το πρόγραμμα. Από Κομοτηνή, Ροδίτη, Ίασμο, Φανάρι, Αρωγή, άλλους οικισμούς, καθώς κι από Ξάνθη, καταφτάνουν καθημερινά, οι περισσότερες με λεωφορεία, στην ακτή της Αρωγής όπου λαμβάνει χώρα το πρόγραμμα.

Η εθελόντρια γυμνάστρια
Εθελόντρια γυμνάστρια είναι η Κυριακή Συνοδινού. Μιλώντας στον «Χ» δηλώνει χαρούμενη για την συνεισφορά της, λέγοντας «μένω το καλοκαίρι στην Αρωγή, για μένα είναι εύκολο να είμαι εδώ και ούτως ή άλλως και μόνη μου να πήγαινα θα έκανα γυμναστική. Μου αρέσει να εισπράττω την ενέργεια που δίνω στον κόσμο – αγαπάω πολύ αυτό που κάνω και θέλω να είναι ανταποδοτικό προς τον κόσμο».

Δεν είναι μόνο εκείνη πάντως χαρούμενη, καθώς ενθουσιασμένες δηλώνουν και οι συμμετέχουσες από διάφορα μέρη, για δύο λόγους: Για τον φυσικοθεραπευτικό αφενός, αφετέρου για τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του προγράμματος. «Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όχι μόνο γυμναστική αλλά και χορό μέσα στο νερό», μας λέει η κα Συνοδινού, κάνοντας λόγο για ένα φυσικοθεραπευτικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει «ευεξία, χαρά κι εκτόνωση στις συμμετέχουσες, ενώ συγχρόνως γυμνάζονται». Εκτός από τα παραπάνω, προσθέτει, δέχονται οι γυναίκες και τα θετικά οφέλη του κολυμπιού, που είναι καταπραϋντικό, ηρεμιστικό και το θαλασσινό νερό κάνει καλό στο δέρμα. Άρα, δεν υπάρχει λόγος να μην μπει κανείς στην θάλασσα!

Ικανοποίηση από την ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής
Ικανοποιημένη από την πορεία των εκδηλώσεων, την συμμετοχή του κόσμου και τα σχόλια που κατατίθενται από τους κατοίκους και λουόμενους, δηλώνει στον «Χ» η πρόεδρος της ΔΚΚΕΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου. «Εισπράττουμε ικανοποίηση από όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται. Σε όσες εκδηλώσεις κάνουμε έχουμε συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι μένουν ευχαριστημένοι όπως μας λένε. Άρα, καλώς γίνονται οι εκδηλώσεις», σημειώνει.

Πάντως, λόγω ανωτέρας βίας φέτος (πένθους ή κακοκαιρίας κατά περίπτωση), κάποιες εκδηλώσεις φέτος ματαιώθηκαν, όπως η γιορτή σαρδέλας στο Φανάρι ή η γιορτή πανσέληνου στη Μολυβωτή.

Η τρίτη ηλικία τονώνει την αγορά
Άξιο αναφοράς είναι πως συνολικά στο παραλιακό μέτωπο σχεδόν καθημερινή είναι η παρουσία ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Η συνταξιοδότηση τούς επιτρέπει να χαρούν τα μπάνια τους ακόμη και τις καθημερινές. Όταν είναι καλός ο καιρός ακόμη και 20 είναι τα λεωφορεία που καταφτάνουν γεμάτα κόσμο της τρίτης ηλικίας σε Φανάρι, Αρωγή και Μέση. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ειδικά στις αρχές Ιουλίου, όταν είχαν φύγει οι φοιτητές ενώ δεν είχαν αρχίσει και οι πολλές άδειες των εργαζομένων, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έδωσαν και οικονομική ώθηση στο παραλιακό μέτωπο. 

Όπως και να το κάνουμε ο Δήμος Κομοτηνής δεν είναι τουριστική «ναυαρχίδα», συνεπώς ακόμη και 300-400 άνθρωποι κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μίζερες λογικές,  μικροκομματικές τακτικές,  ή ακόμα ενδεχομένως και διαφορετικές απόψεις επικρατούν για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην περιοχή μας, που προφανώς δεν είναι αποδεκτές στο σύνολ