ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, 2017 - 11:29
ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Γιώργος Κυμπαρίδης: "Οι μέρες που ξημερώνουν είναι δύσκολες"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης
Γιώργος Κυμπαρίδης
Βασιλόπιτα

Παραιτήσεις δικηγόρων λόγω οικονομικής κρίσης

Εκτός από τις παραιτήσεις, ο πρόεδρος των δικηγόρων διαπιστώνει ότι «υπάρχουν άνθρωποι με οράματα και δυνατότητα μεγάλης προσφοράς προς την χώρα, που τους αφήνουμε να φεύγουν στο εξωτερικό

Διονύσης Βοργιάς

Το πρωί της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Νομού Ροδόπης έκοψε την πίτα του, στα δικαστήρια στην Κομοτηνή. Περίπου 100 μέλη του δικηγορικού συλλόγου έδωσαν το παρόν, ενώ στην κοπή παρευρέθηκε και ο βουλευτής Νομού Ροδόπης και δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ. Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Κ. Παντελεήμων, ενώ την έκοψε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Κυμπαρίδης.


Στην αρχή, η προσέλευση δεν ήταν αθρόα, με τους περισσότερους δικηγόρους να καταφτάνουν αργοπορημένοι στον ισόγειο χώρο των δικαστηρίων. Ο κ. Παντελεήμων και ο κ. Κυμπαρίδης πήραν το λόγο, ενώ ύστερα έγινε η καθιερωμένη συμβολική κοπή της βασιλόπιτας από τον πρόεδρο, με ένα κομμάτι να αποδίδεται σε κάθε τμήμα των δικαστηρίων. Παράλληλα, από μια μικρή βασιλόπιτα-τσουρέκι δόθηκε σε κάθε μέλος του συλλόγου, προκειμένου να βρεθεί ο τυχερός. Τελικά τυχερή αναδείχθηκε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Ιωάννα Χατζηαντωνίου, η οποία δέχθηκε τις θερμότερες των ευχών για προσωπική επιτυχία, ευτυχία, υγεία.


Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ. Παντελεήμων, πριν ευλογήσει την πίτα, σε ένα μεστό και σύντομο λόγο μίλησε για την αξία της δικαιοσύνης, η οποία αποτελεί προϋπόθεση της ανθρωπιάς, και προσκάλεσε τους δικηγόρους να επιτελούν αγαστά το έργο τους. Φυσικά κατέθεσε τις ευχές του για υγεία και αγάπη.


Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης σε έναν πιο εκτενή λόγο έκανε αναφορά στις δυσκολίες που βιώνει αυτό το διάστημα ο κλάδος, που δοκιμάζεται όπως και οι περισσότεροι κλάδοι στην Ελλάδα. "Εύχομαι να είμαστε ενωμένοι. Εύχομαι υγεία στις οικογένειες όλων και δύναμη για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις πολύ δύσκολες συνθήκες", ήταν οι ευχές του. 


Αυτή ήταν η πρώτη μάζωξη του δικηγορικού συλλόγου για το 2017 και συνοδεύτηκε από ένα αρνητικό γεγονός, την τρίτη παραίτηση μέλους, που αδυνατούσε να βιοποριστεί ως δικηγόρος, από τον σύλλογο. "Σήμερα μου ανακοινώθηκε η τρίτη παραίτηση από τον σύλλογο" ανέφερε ο κ. Κυμπαρίδης, επισημαίνοντας τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει το επάγγελμα, με την αυξημένη φορολογία να πλήττει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εκτός από τις παραιτήσεις, ο πρόεδρος διαπίστωσε και ότι "υπάρχουν άνθρωποι με οράματα και δυνατότητα μεγάλης προσφοράς προς την χώρα, που τους αφήνουμε να φεύγουν στο εξωτερικό. Είναι κρίμα για τη χώρα, τα όνειρά τους και τους γονείς. Γιατί ήρθαν και γονείς στον σύλλογό μας, με μεγάλο πόνο ψυχής, οι οποίοι ρωτούσαν πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση, όταν θα φύγουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό, με τα ασφαλιστικά ταμεία και τις υποχρεώσεις που θα έχουν", συνέχισε. Έπειτα στάθηκε στην αξία του κλάδου και στο έργο που μπορεί να επιτύχει ένα δικηγόρος, ως αρωγός των συμπολιτών του,  παρά την οικονομική κρίση.

"Η επόμενη μέρα φέρνει μεγάλο σκεπτικισμό για όλους μας. Για τις δύσκολες ημέρες που ξημερώνουν πρέπει να έχουμε όλοι μας τη συνέργεια που απαιτείται έτσι ώστε να προσδώσουμε αυτό το κύρος κι αυτή τη σοβαρότητα στο χώρο μας, ο οποίος σήμερα είναι ο μόνος που έχει μείνει αλώβητος όσον αφορά το κύρος που παραγάγει και το πόσο μπορεί πραγματικά να βοηθάει τους συμπολίτες της χώρας μας, για να νιώθουν ασφαλείς", είπε.

Για να μην είναι τελείως δυσάρεστος στην πρώτη συνάντηση, όπως είπε ο ίδιος, καθώς επρόκειτο περί συνάντησης ευχών και όχι κατάθεσης προβλημάτων, ολοκλήρωσε το λόγο του με το θετικό στοιχείο του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, αλλά και γενικά των επαρχιακών συλλόγων, που είναι "η σύμπνοια που πραγματικά οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να έχουν. Η επαρχία γνωρίζει τον βηματισμό και διακρίνει πόσο ανάγκη έχει ο συνάνθρωπος την παρουσία και τη βοήθειά μας, ώστε πραγματικά να δώσουμε εμείς την πνοή που χρειάζεται η χώρα και την οποία αδυνατεί η κεντρική εξουσία να προσδώσει", κατέληξε, ενώ δε λησμόνησε να ευχαριστήσει τον κκ. Παντελεήμονα, ο οποίος στέκεται δίπλα στην κοινωνία και τους ανθρώπους της Ροδόπης, παρέχοντας με τις αξίες του την απαραίτητη ηρεμία στον τόπο.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι δυνατόν ενώ τιμούν  υποτίθεται τη μνήμη ενός παιδιού,  που έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού,  να καταστρέφουν  περιουσίες,  καταστήματα και αυτοκίνητα πολιτών και να ισοπεδώνουν  κυριολεκτικά  κ