fbpx Γιάννης Δάλμας: Οι Έλληνες πολίτες σήμερα αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των ευρωπαϊκών οργάνων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Γιάννης Δάλμας: Οι Έλληνες πολίτες σήμερα αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των ευρωπαϊκών οργάνων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιάννης Δάλμας
ΚΙΝΑΛ
Νίκος Παπανδρέου

Στην Κομοτηνή ο κος Δάλμας βρέθηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου μαζί με τον επίσης υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Την εμπειρία του ως σύμβουλος πολιτικών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, κομίζει με την υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Γιάννης Δάλμας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ανισοτήτων στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ είναι μέλος του κοινωνικού δικτύου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Έχει υπάρξει συνεργάτης επικοινωνίας του Γιώργου Παπανδρέου στις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές του 2009, σύμβουλος του Παύλου Γερουλάνου στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο κ. Δάλμας γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στις πολιτικές υγείας και έχει εργαστεί ως σύμβουλος πολιτικής και επικοινωνίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και υπεύθυνος δράσεων της εθελοντικής ομάδας ΕΡΓΟΤΑΞΗΟ που στόχο είχε να δημιουργεί κοινότητες στήριξης δημόσιων σχολείων με προβλήματα υποδομών. Είναι μέλος της γραμματείας του τομέα Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της πολιτικής κίνησης «Μπροστά».

Στην Κομοτηνή ο κος Δάλμας βρέθηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου μαζί με τον επίσης υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου.  Από την ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής ξεκίνησαν την περιοδεία τους και στην συνέχεια πραγματοποίησαν επίσκεψη στον δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη. Ακολούθησε επίσκεψη στο Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης  «Άγιοι Θεόδωροι», επίσκεψη στην αγορά των Σαπών, γεύμα με τοπικούς φορείς και μέλη του ΚΙΝΑΛ από τον δήμο Μαρωνείας-Σαπών, επίσκεψη στον «Μειονοτικό Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Λυκείου Ν. Ροδόπης», στον ομώνυμο οικισμό του Λυκείου του δήμου Αρριανών και επίσκεψη στο Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή.  Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης επί της οδού Καβείρων, πραγματοποιήθηκε κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές 2019.

Από τις θέσεις που έχει υπηρετήσει ο κος Δάλμας επιδίωξε να μεταφέρει γνώσεις και να συνδράμει στην επίλυση προβλημάτων. Για την μάχη των ευρωεκλογών και τον λόγο που αποφάσισε να είναι πρώτη φορά υποψήφιος λέει "είναι κρίσιμη η κατάσταση στην Ευρώπη και δεν αναφέρομαι μόνο στην ύπαρξη και συνέχιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά στην ύπαρξη της ίδιας της δημοκρατίας. Τίποτα πλέον δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο". Πεποίθηση του κου Δάλμα είναι πως "τα θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι από τις πιο σημαντικές και ειδικά για την Ελλάδα". Έκανε μνεία στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα και θύμισε ότι "η καινούργια Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2021-2027 θα συζητηθεί τώρα και οι αποφάσεις θα ληφθούν στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει μειώσεις έως και 16% σε τρέχουσες τιμές και αλλάζει σε μεγάλο βαθμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής σε μία κατεύθυνση πιο πράσινη, στον επαγγελματία αγρότη και την ψηφιακή εποχή. Εμείς ως Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουμε σχέδιο για το πως πρέπει να ενισχυθεί η ύπαιθρός μας".

Οι Έλληνες πολίτες σήμερα αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των ευρωπαϊκών οργάνων, υποστηρίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και εξηγεί "είδαμε ότι όλες οι διαπραγματεύσεις που έγιναν και για την μεταναστευτική κρίση - γιατί δεν περάσαμε μόνο οικονομική κρίση - στο σύνολο τους οι αποφάσεις αυτών εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν το πιο δημοκρατικό όργανο και το όργανο που στήριξε περισσότερο την Ευρώπη. Παράλληλα οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ήταν που έβαλαν πλάτη όταν ο κος Τσίπρας έπαιζε την χώρα στα ζάρια το 2015".

Για τη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι "ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και για την αγροτική πολιτική και για την μεταναστευτική πολιτική. Προέρχεται από μία πολιτική οικογένεια που σε ευρωπαϊκό επίπεδο χτυπά καθημερινά την Ελλάδα".

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ολοκληρώνει αυτό το διάστημα τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, πριν την κάλπη της 26ης Μαΐου και στις επαφές του με τον κόσμο το μήνυμα που εισπράττει είναι η αγωνία για ένα καλύτερο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι ξεκάθαρο  και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει,  ότι η Τουρκία με τις ενέργειες της τον τελευταίο καρό προσπαθεί να μας εξωθήσει  στα άκρα, ευελπιστώντας να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις,  ώστε να έχει ά