ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ"

Για τον επιχειρηματία της καθημερινότητας, διεκδικεί το Επιμελητήριο ο Γιάννης Κιλτσίκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΕΡ
Γιάννης Κιλτσίκης
Εκλογές

"Το εξιλαστήριο θύμα της οικονομικής κρίσης είναι ο απλός επαγγελματίας", λέει ο κος Κιλτσίκης

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν 62 υποψήφιοι, 80% των οποίων είναι "φρέσκα" πρόσωπα
 

Διονύσης Βοργιάς

Για τον επιχειρηματία της καθημερινότητας, που καλεί να προσαρμοστεί για να μην "σβήσει" στην κρίση, διεκδικεί το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης ο επιχειρηματίας Γιάννης Κιλτσίκης. 


Ο κος Κιλτσίκης παρουσίασε τις τελευταίες απογευματινές ώρες της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου την Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία "Μαζί από το Χθες στο Αύριο" την οποία και απαρτίζουν 62 υποψήφιοι, χωρισμένοι -ανάλογα με την ιδιότητά τους- στα τμήματα υπηρεσιών, βιοτεχνικό, επαγγελματικό. 


"ΦΡΕΣΚΑ" ΠΡΟΣΩΠΑ
Ότι συνδυάζει την εμπειρία των προσώπων, με πλήθος νέων στον χώρο επαγγελματιών, δήλωσε στην ομιλία του ο υποψήφιος. "Ο συνδυασμός απαρτίζεται από 62 υποψηφίους. Προσπάθησα να συγκεντρώσω όσο το δυνατό περισσότερα άτομα από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, με κοινό γνώμονα τη διάθεση όλων να ασχοληθούν. Μάλιστα, το 80% των υποψηφίων είναι άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με το Επιμελητήριο", είπε.


Όπως εξήγησε σκοπός ήταν να γίνει "μία μίξη το νέο με το παλιό, γιατί χρειάζεται και η εμπειρία για να διεκδικήσεις".


ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
Ο Γιάννης Κιλτσίκης έχει δηλώσει "ανοιχτά" την επιθυμία του να διεκδικήσει το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο από το ...2015, όταν και κανονικά ήταν προγραμματισμένες οι εκλογές. 


"Εγώ ανακοίνωσα τον Μάρτιο του 2015, καθώς οι εκλογές ήταν να γίνουν τον Δεκέμβριο του 2015. Από εκεί κι έπειτα, δόθηκαν δύο απανωτές παρατάσεις, το οποίο δεν έχει να κάνει με μας, δηλαδή είναι καθαρά απόφαση της κυβέρνησης. Επομένως, φτάσαμε αισίως στο 2017 για να γίνουν οι εκλογές", σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος.


Ο κος Κιλτσίκης παρατηρεί ότι έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα σε αυτή τη διετία. "Φυσικά κι έχουν αλλάξει αρκετά δεδομένα από τότε. Η κατάσταση έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Πέρα από αυτό, έχω σκεφτεί περισσότερες ιδέες για το επιμελητήριο αυτή τη διετία, γι' αυτό και βρίσκομαι εδώ, ώστε να φέρουμε αποτέλεσμα από την επόμενη μέρα των εκλογών", δήλωσε σχετικά.


Κατόπιν, ο υποψήφιος έδωσε το μήνυμα για την αθρόα προσέλευση στις κάλπες: "Έχουν απομείνει δεκαπέντε μέρες και δίνω το μήνυμα προς τους επαγγελματίες του νομού, ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή".


ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΕΙΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Με πλήθος επιχειρηματιών, χωρίς όμως θεσμικούς και φορείς, έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού. Όπως εξήγησε ο υποψήφιος, δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση κανέναν, ούτε ζήτησε από κανέναν να πάρει θέση υπέρ του, παρά μόνο από τους επιχειρηματίες της Ροδόπης.
"Δεν κάλεσα φορείς, γιατί δεν ήθελα να τους φέρω στο δίλημμα να εκτεθούν,  ή να χρειαστεί να παραστούν και στους δύο υποψηφίους", σχολίασε. Παράλληλα, στάθηκε και στην παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) νομού Ροδόπης, Ανέστη Βαφειάδη, ο οποίος είχε παραστεί στην παρουσίαση του συνδυασμού του Αντώνη Γραβάνη. Τότε, ο κος Βαφειάδης, κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του, δήλωσε πως θα παρευρισκόταν και στη παρουσίαση του κου Κιλτσίκη, αν υπήρχε σχετική πρόσκληση.


Ο Γιάννης Κιλτσίκης υπογράμμισε πως δεν κάλεσε κανέναν φορέα, άρα ούτε τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ. "Θα ήθελα να επισημάνω και κάτι για τον Ανέστη Βαφειάδη, ο οποίος είναι και πρόεδρος δικός μου, καθώς είμαι μέλος της ΟΕΒΕΣ. Ο κος Βαφειάδης δε μπόρεσε μέχρι στιγμής να κρατήσει μία ίση στάση απέναντι κι ως προς τους δύο υποψηφίους. Αυτό μπορεί να με θλίβει, αλλά φυσικά δεν σημαίνει πως την επόμενη μέρα δεν θα συνεργαστούμε με την ομοσπονδία", ήταν η απάντησή του, ενώ πρόσθεσε το μήνυμα ότι "η συνεργασία μας είναι δεδομένη".


"ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ"
Ο υποψήφιος πρόεδρος, μίλησε για τη σημειολογία του συνθήματος του συνδυασμού. "Το Μαζί από το Χθες στο Αύριο έχει να κάνει καθαρά με το γεγονός ότι τα πράγματα στον επαγγελματικό κόσμο ήταν πολύ διαφορετικά πριν από δέκα χρόνια σε σχέση με το σήμερα", είπε.
Καταληκτικά, έδωσε τον παλμό ότι "εμείς ως επιχειρηματίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε, αν θέλουμε να επιβιώσουμε. Γιατί βλέπετε, πως το εξιλαστήριο θύμα αυτής της δεκαετίας της κρίσης είναι ο επαγγελματίας και μόνο αυτός".
 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «“ΜΑΖΙ“ Από το χθες στο αύριο» Επικεφαλής Ιωάννης Κιλτσίκης

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
1. ΑΜΕΤ ΧΑΪΡΕΤΙΝ, 2. ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, 3. ΑΧΜΕΤ ΜΟΥΖΔΑΤ, 4. ΑΧΜΕΤ ΣΑΛΗΜ, 5. ΓΙΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 6. ΓΚΟΓΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ, 7. ΓΚΟΥΤΡΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, 8. ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 9. ΕΜΙΡ ΑΜΕΤ, 10. ΘΕΟΛΟΓΟΥ, 11. ΙΣΜΑΗΛ ΜΕΧΜΕΤ, 12. ΙΣΜΑΗΛ, 13. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ,  14. ΚΑΡΑΚΥΡΓΙΟΥ, 15. ΚΕΦΑΛΑΣ, 16. ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, 17. ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, 18. ΚΙΡ ΧΑΛΗΛ, 19. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ, 20. ΛΥΚΟΥΔΗΣ, 21. ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 22. ΜΕΜΕΤ, 23. ΜΕΜΕΤΣΙΚ, 24. ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΕΧΜΕΤ, 25. ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, 26. ΜΠΑΣΔΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, 27. ΞΕΝΟΔΟΧΙΔΗΣ, 28. ΟΜΕΡ ΧΟΥΣΕΪΝ ΜΕΜΕΤ, 29. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 30. ΠΙΣΤΙΚΟΥΔΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ, 31. ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, 32. ΤΑΡΝΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, 33. ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, 34. ΧΑΛΗΛ ΙΜΠΡΑΜ ΟΥΜΙΤ, 35. ΧΑΣΑΝ ΡΕΝΤΖΕΠ, 36. ΧΑΤΖΗ ΜΕΜΕΤ ΙΣΜΑΗΛ, 37. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
 

ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ
1. ΑΛΑΣΗ ΙΜΠΡΑΗΜ, 2. ΔΑΛΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 3. ΕΜΙΝ ΧΟΥΣΕΪΝ ΕΜΙΝ, 4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 5. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ, 6. ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ 
1. ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ, 2. ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 3. ΑΧΜΕΤ ΓΙΟΥΞΕΛ, 4. ΒΟΥΡΑΖΑΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, βερνικιών, 5. ΔΑΡΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 6. ΕΣΑΤ ΟΡΧΑΝ 7. ΙΔΡΙΖ ΤΖΕΜΑΛ, 8. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, 9. ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, 10. ΜΟΛΛΑ ΧΑΣΑΝ ΙΡΦΑΝ, 11. ΜΟΛΛΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΛΑΝΤΗΣ, 12. ΜΠΟΥΛΜΠΟΥΛ ΧΑΣΑΝ, 13. ΣΟΦΤΑ ΙΣΜΑΗΛ, 14. ΤΡΙΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 15. ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 16. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 17. ΦΙΓΚΕΛΣΤΑΙΝ - ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 18. ΧΑΛΗΛ ΛΑΤΙΦ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ξεκάθαρα κερδίζει στα σημεία,  στην επικοινωνία και δημιουργεί μεγαλύτερη δυναμική συσπείρωσης, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από όλους τους νομούς,  στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, ομιλία, αλλά και την