fbpx Γευστικά Θρακομακεδονικά μαγειρέματα στην Έκθεση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 22 Μαΐου, 2018 - 10:00
ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ "ΕΔΕΣΕ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

Γευστικά Θρακομακεδονικά μαγειρέματα στην Έκθεση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΚ Κομοτηνής
Μαγειρικη
Έκθεση Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Πρωταγωνιστές ήταν οι σπουδαστές και καθηγητές του τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (σεφ)» του ΔΙΕΚ Κομοτηνής


Σουτζούκ λουκούμ, καρμπονάρα με παστουρμά και γιουβέτσι με θαλασσινά και φέτα προετοιμάστηκαν και μοιράστηκαν σε εκθέτες και επισκέπτες

 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τα γευστικά Θρακομακεδονικά μαγειρέματα πλημμύρισαν με μυρωδιές την Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε μία εκδήλωση απόλυτα "δεμένη" με την στόχευση της διοργάνωσης που ήταν, μεταξύ άλλων, η ανάδειξη των προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Πρωταγωνιστές ήταν οι σπουδαστές και καθηγητές του τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (σεφ)» του ΔΙΕΚ Κομοτηνής. Περίπου 50 καταρτιζόμενοι χωρισμένοι σε δύο τμήματα, απαρτίζουν σήμερα την ειδικότητα με την μεγαλύτερη ζήτηση, όπως παραδέχεται η διευθύντρια του ΔΙΕΚ Ζαφειρούλα Κοτσάκη. 


Επίδοξοι σεφ με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή - σεφ και μέλους στο σεφ κλαμπ Βόρειας Ελλάδας Αναστάσιου Αρουτσίδη, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μαγειρεύοντας στην Έκθεση και αξιοποιώντας ελληνικά, τοπικά προϊόντα.

Σουτζούκ λουκούμ, καρμπονάρα με παστουρμά και γιουβέτσι με θαλασσινά και φέτα προετοιμάστηκαν, μεταξύ άλλων, και μοιράστηκαν σε εκθέτες και επισκέπτες.

Στη διάρκεια της προετοιμασίας οι σπουδαστές έδιναν προσοχή στη λεπτομέρεια και μάλιστα παρουσίαζαν ορισμένα από τα μυστικά παρασκευής σε όσους ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων.

"Η προσπάθεια των παιδιών είναι μεγάλη" αναγνώρισε η κα Κοτσάκη, ενώ και ο κος Αρουτσίδης εξήρε την προσπάθεια των εκπαιδευόμενων σεφ, αφήνοντάς τους να βάλουν στα πιάτα τη δική τους δημιουργική πινελιά.

"Μαγειρεύουμε με φρέσκα υλικά, αυτό είναι το α και το ω της μαγειρικής, να δώσω ό,τι πιο ποιοτικό υπάρχει", είπε από εμπειρίας του ο κος Αρουτσίδης και εξήρε το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο λέγοντας "είναι το μυστικό επιτυχίας κάθε Έλληνα σεφ, είναι όπλο στην μαγειρική". 


Η κα Κοτσάκη συνεχάρη τα παιδιά για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών και έδωσε το έναυσμα ώστε τα Θρακομακεδονικά μαγειρέματα να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Έκθεσης. 


Μία εκδήλωση που "έδεσε" γευστικά με την Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το instagram το twitter και το facebook,  φαίνεται ότι έχουν επιλέξει αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί  και στην περιοχή μας,  για να ενημερώνουν τους συμπολίτες,  για τις συναντήσεις και τις δράσεις τους.