ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 24 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

"Γέμισε" πτήσεις το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Στ. Ζαντανίδης: "Ο 'Δημόκριτος' είναι στην καλύτερή του φάση"


Το πρόγραμμα ισχύει μέχρι τέλος Οκτωβρίου και είναι δυναμικά εναλλασσόμενο

Έως και τις πέντε την ημέρα μπορεί να φτάνουν οι πτήσεις του καλοκαιρινού προγράμματος του αεροδρομίου "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης, όπως είπε ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση του.

ο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έχει πλέον αεροπλάνα δύο εταιριών που πετούν από και προς την Αθήνα, δρομολόγια από και προς τη Λάρνακα της Κύπρου, από και προς την Κρήτη. Όλες αυτές οι πτήσεις είναι που καθιστούν το πρόγραμμα "δυναμικό" και "εναλλασσόμενο" ενώ έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι ώρες λειτουργίας του αεροδρομίου λόγω του ότι φιλοξενεί και δύο σχολές εκπαίδευσης πιλότων. Παρ' όλα αυτά, "υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης" είπε ο κος Ζαντανίδης, αρκεί βέβαια να υπάρξουν ενδιαφερόμενες εταιρίες. 


Εν τω μεταξύ, ο αερολιμενάρχης σε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του αεροδρομίου, είπε μεταξύ άλλων ότι ο "Δημόκριτος" ανταπεξήλθε άριστα στις


ανάγκες που προέκυψαν και κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν, αλλά και κατά τη μεταφορά στρατιωτών και ελικοπτέρων της ΝΑΤΟϊκής άσκησης Nomble Jump που είχε γίνει στη Ρουμανία.


Προέβλεψε δε, ότι τα νούμερα του 2018 θα είναι "εντυπωσιακά" ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης, μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον δεν είναι υποψήφιο προς ιδιωτικοποίηση από τη Fraport. Ειρήσθω εν παρόδω οι εταιρίες εκπαίδευσης των πιλότων ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη καθώς στα αεροδρόμια που δραστηριοποιούνταν προηγουμένως, η Fraport τους ζητάει υπερβολικά πολλά χρήματα για την χρήση του χώρου.


Β. Λαμπάκης: Το κοινό του "Δημόκριτος" δεν είναι μόνο η Θράκη 
Τον αερολιμενάρχη της Αλεξανδρουπολης πλαισίωσαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης. Αμφότεροι επεσήμαναν την χρησιμότητα και τον σημαίνοντα ρόλο του αεροδρομίου στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, ενώ ο δήμαρχος εξέφρασε την άποψη, ότι ο "Δημόκριτος" δεν θα πρέπει να αντλεί πελάτες μόνο από τη Θράκη, αλλά "γιατί όχι και από την Αδριανούπολη". Ο κος Τοψίδης με τη σειρά του σημείωσε ότι το αεροδρόμιο λόγω της θέσης του, ενισχύει την εικόνα της Αλεξανδρούπολης στον κλάδο των συνδυασμένων μεταφορών, αφού είναι πολύ κοντά τόσο στην Εγνατία Οδό, όσο και στο λιμάνι και αυτό δημιουργεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων πόλεων.
 

Θανάσης Τσολάκης

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς