fbpx Γ. Κύρτσος: "Ειδικός στην διαστρέβλωση ο ΣΥΡΙΖΑ"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ

Γ. Κύρτσος: "Ειδικός στην διαστρέβλωση ο ΣΥΡΙΖΑ"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Κύρτσος
Νέα Δημοκρατία
υποψήφιος ευρωβουλευτής

Εξηγεί ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ενημερώνει για την κοινοβουλευτική του δράση και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για παιχνίδι εντυπώσεων

Διονύσης Βοργιάς

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. Μιλώντας στον "Χ" έκανε γνωστό ότι περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καταγράφει τα προβλήματα σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, γιατί όπως λέει "πρέπει να συνδέσουμε καλύτερα τις ευρωπαϊκές πολιτικές με τα τοπικά προβλήματα".

"Δώσαμε μάχη για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη"
Ο ίδιος εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τη ΝΔ το 2014 και συμμετέχει έκτοτε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, μία επιτροπή με πολύ φόρτο εργασίας, ειδικά στην εποχή των έντονων διαπραγματεύσεων 2014-2016. Από την δράση του στην επιτροπή διαπιστώνει πως "δώσαμε μεγάλη μάχη - σε Βρυξέλλες και Αθήνα - για να μην βρεθεί η Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης, μάχη πολιτική και μάχη επιρροής", ενθυμούμενος την "καταστροφική μέθοδο", όπως την χαρακτήρισε, διαπραγματεύσεων Τσίπρα - Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, "έδωσα την μάχη για το πως θα ενισχυθεί το τραπεζικό σύστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας. Δυστυχώς δεν ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση, γι' αυτό έχουμε το παράδοξο να έχουν διευκολυνθεί όλες οι τράπεζες του Νότου, αλλά η Ελλάδα, λόγω της κρίσης του 2015 και των κακών σχέσεων Τράπεζας Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να μην έχει διευκολυνθεί". Ως προς το παραπάνω, ελπίζει ότι οι πρωτοβουλίες του θα πιάσουν τόπο, με καλύτερη εγχώρια συνεργασία, προσδοκώντας στην συνεργασία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επιπρόσθετα, αναφορικά με την ευρωκοινοβουλευτική δράση του, ενημερώνει ότι μέτρα ανακούφισης των σεισμόπληκτων στην Κεφαλονιά, χρηματοδότησης ανέργων και στον χώρο των ΜΜΕ, φέρουν, μεταξύ άλλων, την υπογραφή του.

Ευρωπαϊκή δύναμη η Νέα Δημοκρατία
Κληθείς να απαντήσει στην αιτίαση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ότι η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο υπάγονται οι ευρωβουλευτές της δεν είναι ευρωπαϊκή δύναμη, απαντά: "Θέλουμε να ενισχύσουμε την γαλάζια ευρωομάδα, γιατί μπαίνουμε σε μία φάση μεγάλης αναταραχής στην ΕΕ, όπου ενισχύονται οι δεξιοί ευρωσκεπτικιστές και οι ακροδεξιοί αντιευρωπαίοι" και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως "είναι ειδικός στην διαστρέβλωση", πραγματοποιώντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή: "Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι φιλοευρωπαϊκή δύναμη - Αυτό έφτιαξε, μαζί με τους Σοσιολδημοκράτες το κράτος πρόνοιας στην ΕΕ, οικοδόμησαν την ΕΟΚ αρχικά και μετέπειτα την ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τα δικά του, αλλά δεν μας λέει ...ποιον τελικά υποστηρίζει από τους υποψηφίους. Δηλαδή παίζει ένα παιχνίδι δυσφήμισης του δικού μας υποψηφίου. Έχει δύο επιλογές: Ή να πάει στον κεντρώο σοσιαλιστή Τίμερμανς ο οποίος είναι πιο αυστηρός στις διαχειριστικές του αντιλήψεις για τις χώρες του Νότου από ό,τι είναι ο Βέμπερ (σ.σ. που προτείνει η ΝΔ), ή ότι υποστηρίζει έναν άγνωστο της αριστεράς που δεν θα έχει καμία πρακτική σημασία η υποστήριξή του. Παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων ...κάτω ο Βέμπερ, αλλά δεν μας λένε ποιον υποστηρίζουν".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι ξεκάθαρο  και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει,  ότι η Τουρκία με τις ενέργειες της τον τελευταίο καρό προσπαθεί να μας εξωθήσει  στα άκρα, ευελπιστώντας να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις,  ώστε να έχει ά