ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 5 Αυγούστου, 2017 - 11:00
Ο ΜΠΑΜΠΗΣ "ΜΠΟΥΚΛΑΣ" ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΤΟΥ

Φτιάχνει κασέτες με τη μουσική του

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπάμπης Γκάζος
Μουσική

Διατηρεί κανάλι στο YouTube, με 1.100 ακόλουθους

Διονύσης Βοργιάς

Τον φωνάζουν Μπάμπη "Μπούκλα", και φτιάχνει τη δική του μουσική. Τι τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους; Το γεγονός ότι την εκδίδει σε κασέτες, μιας και είναι νοσταλγός μιας άλλης εποχής και θεωρεί πως οι κασέτες και τα βινύλια ταιριάζουν καλύτερα στη μουσική τύπου χιπ χοπ, με τη μορφή που αυτό ξεκίνησε.


Ο 31χρονος από τις Σάπες, σε συνεργασία με την encounter tapes, έβγαλε στη δημοσιότητα τριάντα κασέτες, και όλες τους πωλήθηκαν, ενώ το επόμενο διάστημα θα βγάλει κι άλλες. Η μουσική του μπορεί να φαίνεται παράξενη στους περισσότερους, καθώς δεν περιλαμβάνει στίχους παρά μόνο μελωδίες, παρόλα αυτά έχει βρει ήδη το κοινό της στο YouTube. Εκεί ο ερασιτέχνης μουσικός διατηρεί κανάλι, το οποίο μάλιστα έχει ήδη 1.100 ακόλουθους.


"Ξεκίνησα να ακούω αυτή τη μουσική το '98 και ξεκίνησα να γράφω το 2004. Φτιάχνω τη μουσική από το σπίτι μου, όπου έχω φτιάξει ένα είδος home studio", μας λέει ο Μπάμπης Γκ. συστήνοντάς μας τη δουλειά του με τίτλο The Bouklamentals. "Πάντα αγαπούσα αυτή τη μουσική, γι' αυτό πειραματίστηκα στους ήχους του χιπ χοπ", προσθέτει, ενώ για την συγκριμένη κασέτα εξηγεί πως "περιλαμβάνει μόνο μουσικές, χωρίς στίχους, δηλαδή πρόκειται για ορχηστρικά κομμάτια. Εκεί θα βρει κανείς 15 τραγούδια και τα πρώτα τριάντα κομμάτια που κυκλοφόρησα τα πουλήσαμε όλα. Πρόκειται για μια δουλειά limited edition, ενώ σχεδιάζω ήδη και την επόμενη κασέτα με νέες μελωδίες".


Φυσικά, η μεγάλη μας απορία είναι γιατί βγάζει τη μουσική του σε ...κασέτες, μιας και ελάχιστοι πλέον έχουν τις αντίστοιχες συσκευές όπου μπορούν να αναπαράγουν τον ήχο μιας κασέτας. "Το cd είναι πλέον συνηθισμένο, ενώ αυτή η μουσική που κάνω έχει ως στοιχείο που τις ταιριάζει το βινύλιο και την κασέτα. Έχει να κάνει με το παλιό αμερικάνικο χιπ χοπ", καταλήγει και μας εύχεται καλή ακρόαση. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ίσως με το δίκιο του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης ότι στο μεγαλύτερο Δήμο της Ροδόπης μετά το Δήμο Κομοτηνής, στον Δήμο Ιάσμου συγ

Ημερολόγιο