ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 3 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΕΡΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ευριπίδης Στυλιανίδης ...προεκλογικώς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Εκλογές

Σε πανηγύρια, θρησκευτικές τελετές, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στα καφενεία των χωριών, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι στην κυριολεξία παντού

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ήταν Νοέμβριος του 2016 όταν με συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ της Κομοτηνής ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του στη Ροδόπη στις επόμενες εθνικές εκλογές, για τις οποίες είχε προσδιορίσει χρονικά πως είναι πολύ κοντά. Η πραγματικότητα τον διέψευσε όσο αφορά τη διενέργεια εκλογών, όμως εκείνος εκμεταλλεύεται τον χρόνο του ...προεκλογικά. Σε πανηγύρια, θρησκευτικές τελετές, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στα καφενεία των χωριών, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι στην κυριολεξία παντού. Φωτογραφίζεται και φωτογραφίζει, χρησιμοποιεί τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να κάνει αισθητή την παρουσία του και γυρνάει από χωριό σε χωριό, συναντώντας δυνητικούς ψηφοφόρους. Το δήλωσε άλλωστε σε πρόσφατη συνέντευξη του στον "Χ" ότι αξιοποιεί τη συγκεκριμένη περίοδο για να κάνει την αυτοκριτική, μιας και απέχει από κοινοβουλευτικά καθήκοντα και υποχρεώσεις.

"Εγώ είμαι εδώ, είμαι παρών, είμαι κάθε βράδυ σε άλλο χωριό, αναθερμαίνω τις επαφές με τους συμπολίτες μου, με τα στελέχη μου, με τους φίλους μου, δεν οσμίζομαι εκλογές, προσωπική εκτίμηση είναι ότι οι εκλογές δεν είναι κοντά", είπε πρόσφατα. Φαίνεται να αναζητεί συμμαχίες, διαμορφώνει νέες φιλίες και πάει σε παλιά λημέρια, εκεί όπου έλαβε την πρώτη του εκκίνηση για την πολιτική. Τον είδαμε να κάθεται στα καφενεία των Προσκυνητών και να συνομιλεί με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής του. Τον είδαμε σε "πηγαδάκι" με τον πρώην δήμαρχο Ιάσμου Σταύρο Καζάκου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιο Μωραΐτη να συνομιλούν για τον Ίασμο. Τον είδαμε να ασπάζεται θερμά τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κο Παντελεήμονα, με τους δύο άνδρες να επιβεβαιώνουν περίτρανα τον "εναγκαλισμό" πολιτικής και θρησκείας, αυτόν που δεν μπόρεσε να αποφύγει ούτε η παρούσα κυβέρνηση. 


Εκμεταλλεύεται το κενό που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνώντες βουλευτές, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, οι οποίοι είτε λόγω των κοινοβουλευτικών τους υποχρεώσεων, είτε εξαιτίας επιλογής, δείχνουν να είναι απόντες από την περιοχή και την άμεση επικοινωνία τους με τον κόσμο, εμφανιζόμενοι μόνο όταν το απαιτεί η παρουσία κάποιου υπουργού της κυβέρνησης. 


Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δείχνει να χτίζει τις βάσεις για τις επόμενες εκλογές, από τις οποίες επιθυμεί να αναδειχθεί πρωταγωνιστής στη Ροδόπη και όχι ...θεατής. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει