fbpx Ευκαιρία γνωριμίας με το Φανάρι, το φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2019 - 10:00
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ευκαιρία γνωριμίας με το Φανάρι, το φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους
Φανάρι
Νίκος Τσαλικίδης

Πέρσι στις ακτές της Μαρώνειας, φέτος στο Φανάρι, περισσότερες εκδηλώσεις και συντελεστές

Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Ν. Τσαλικίδης: «Μάς ενώνει ο κοινός σκοπός που είναι η πρόοδος, η εξέλιξη του Φαναρίου»

Διονύσης Βοργιάς

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία γνωριμίας με το Φανάρι και ανάδειξης του παραθαλάσσιου οικισμού, είναι το φεστιβάλ θρακικού πελάγους. Διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από την περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, το προσεχές Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου. Πέρσι επιλέχθηκαν οι ακτές της Μαρώνειας για το πρώτο φεστιβάλ, όπου επιβεβαιώθηκε το ρητό «κάθε αρχή και δύσκολη». Φέτος, με διαφορετική τοποθεσία, καθώς στόχος είναι η ανάδειξη όλης της Ροδόπης, καλύτερη οργάνωση και περισσότερες εκδηλώσεις, οι οιωνοί είναι θετικοί για την επιτυχία του φεστιβάλ.

Ν. Τσαλικίδης: «Σκοπός η εξέλιξη του Φαναρίου»
Το μήνυμά του ενόψει του φεστιβάλ μετέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Είπε αναλυτικά «με την κοινωνία του Φαναρίου, με τους οργανωμένους φορείς, τους αυτοδιοικητικούς, τον πολιτιστικό σύλλογο, τους ιδιώτες επαγγελματίες του εμπορίου, του τουρισμού και της εστίασης, τους αλιείς, μοιραζόμαστε ιδέες και σκέψεις για το παρόν και το μέλλον του προικισμένου αυτού τόπου. Μάς ενώνει ο κοινός σκοπός που είναι η πρόοδος, η εξέλιξη του Φαναρίου. Ευχαριστώ όλους για την ενεργή συμμετοχή και στήριξη τους στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους. Ευχαριστώ θερμά τον νέο πρόεδρο του φαναριού Πέτρο Καραβέτη, όλες τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους για το ενδιαφέρον, την πλαισίωση και στήριξη που παρέχουν στο 2ο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους! Εύχομαι ένα δημιουργικό διήμερο εκδηλώσεων».

Διήμερο εκδηλώσεων σε οικισμό και παραλία
Το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι Φαναρίου και στις παραλίες Φαναρίου – Αρωγής εκτυλίσσεται το πρόγραμμα.

Σάββατο 31 Αυγούστου 20:00 – Πολιτιστικό Κέντρο Φαναρίου

Χαιρετισμός αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη. Ομιλία της αρχαιολόγου της εφορείας αρχαιοτήτων Ροδόπης Μαρίνας Τασακλάκη με τίτλο «η Δίκαια του Θρακικού Πελάγους:
Μια ιωνική αποικία, μια ελληνίδα πόλη – κράτος». Ομιλία του περιβαλλοντολόγου του φορέα διαχείρισης – κέντρο πληροφόρησης λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας Αλέξανδρου Χαντζάρα με τίτλο «η προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου ΑΜ-Θ». Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Φανάρι από το Photo Sotos. Συναυλία «μελωδίες της ψυχής» με τους Χρήστο και Σοφία Χατζοπούλου.

21:30 – Λιμάνι Φαναρίου
Μουσική συναυλία με καλλιτέχνες της περιοχής. Μιχάλης Ηλιάσκος, Αλέξανδρος Κεβόπουλος, Απόστολος Μαλιακούδης.

23:00 – Λιμάνι Φαναρίου
Κοκτέιλ πάρτι: Δροσιστικά καλοκαιρινά κοκτέιλ με την στήριξη των beach bars της παραλίας Φαναρίου – Αρωγής και μουσική κάλυψη από DJ.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου
Θα πραγματοποιηθούν θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες στην παραλία του Φαναρίου και της Αρωγής από τις 11:00 έως τις 18:00. Οι δραστηριότητες αφορούν την επίδειξη, εκμάθηση και δοκιμή μικρών ιστιοπλοϊκών σκαφών, όρθια σανιδοκωπηλασία, θαλάσσιο καγιάκ, ιστιοσανίδα, αετοσανίδα καθώς και διεξαγωγή θαλάσσιων διαδρομών.

Ο Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει ιστιοπλοϊκές δράσει στο λιμάνι Φαναρίου οι οποίες περιλαμβάνουν επίδειξη και περιήγηση με σκάφος ανοιχτής θαλάσσης και μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη. Στην δράση θα συμμετέχουν: 1. Ναυτικός Όμιλος

Αλεξανδρούπολης. 2. Σύλλογος Αετοσανίδας και ιστιοσανίδας Θράκης Fly HI. 3. Αθλητικό Σωματείο «Αετός». 4. Επιχείρηση υπαίθριων δραστηριοτήτων Riverland. 5. Επιχείρηση θαλάσσιων μέσων Κουπί. 6. Επιχείρηση θαλάσσιων μέσων Vitamin Sea.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν δύο σημεία εκκίνησης, όπου θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις, μαθήματα, τεχνικές επιδείξεις, δυνατότητα δοκιμής όλων των τύπων σκαφών, δωρεάν εκμίσθωση καγιάκ και όρθια κωπηλασία.

1ο σημείο:
11:00 με 14:00
Δράση «όρθια σανιδοκωπηλασία». Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση, τεχνική επίδειξη και διοργάνωση μικρών θαλάσσιων διαδρομών ιδανικών για αρχάριους και παιδιά.

15:00 με 18:00
Δράση «θαλάσσια καγιάκ». Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση, τεχνική επίδειξη και διοργάνωση μικρών θαλάσσιων διαδρομών ιδανικών για αρχάριους και παιδιά.

Δράση «ιστιοασανίδες και αετοσανίδες». Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση και τεχνική επίδειξη.

2ο σημείο:
11:00 με 14:00
Δράση «θαλάσσια καγιάκ». Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση, τεχνική επίδειξη και διοργάνωση μικρών θαλάσσιων διαδρομών ιδανικών για αρχάριους και παιδιά.

Δράση «ιστιοασανίδες και αετοσανίδες». Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση και τεχνική επίδειξη.
15:00 με 18:00
Δράση «όρθια σανιδοκωπηλασία». Περιλαμβάνει παρουσίαση του αθλήματος, εκμάθηση, τεχνική επίδειξη και διοργάνωση μικρών θαλάσσιων διαδρομών ιδανικών για αρχάριους και παιδιά.

Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός θα παρέχεται δωρεάν.

Παράλληλες δράσεις 
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου
Από τις 11:00 στο λιμάνι Φαναρίου
Δράση για παιδιά με τίτλο «ζωγραφίζω και παίζω στην θάλασσα» σε συνεργασία με το εργαστήρι ζωγραφικής «Καλλιτεχνία».

Ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» και η ομάδα εθελοντριών για ενημέρωση και εγγραφή δοτών μυελού των οστών θα βρίσκονται στο σημείο για ενημέρωση και εγγραφή νέων δοτών.

Στην παραλία Ιουλία θα γίνεται επίδειξη του αυτόνομου μηχανισμού πρόσβασης στην θάλασσα (seatrac) με την υποστήριξη του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης.
Από τις 11:00 στην παραλία Φαναρίου – Αρωγής

Ο αθλητικός σύλλογος λειτουργικής γυμναστικής Wiil and Steel θα παρουσιάσει χορευτικά προγράμματα και διαδραστικά προγράμματα λειτουργικής άσκησης και χορού.

Με την υποστήριξη:
Δήμος Κομοτηνής, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, Κέντρο Πληροφόρησης Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, ΕΤΑΔ, Κάμπινγκ Φαναρίου, Τοπική Κοινότητα Φαναρίου, ΚΤΕΛ Ροδόπης, Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κομοτηνής, Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου, Εργαστήρι Ζωγραφικής Καλλιτεχνία, Σύλλογος Δύναμη Ψυχής, Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης, Αθλητικός σύλλογος Will and Steel.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε