ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 14 Απριλίου, 2018 - 11:00
ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εθελόντριες πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης σε κρατούμενους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερυθρός Σταυρός
Φιλανθρωπία

Μέλη του τμήματος νοσηλευτικής και κοινωνικής πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παράρτημα Κομοτηνής

Διονύσης Βοργιάς

Το γενικό κατάστημα κράτησης Κομοτηνής επισκέφτηκαν μέλη-εθελόντριες του τμήματος νοσηλευτικής και του τμήματος κοινωνικής πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να παραδώσουν - προς χρήση των κρατουμένων - είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως είδη προσωπικής υγιεινής. 


Η συνεννόηση έγινε με την κοινωνική λειτουργό των φυλακών, η οποία και γνωστοποίησε στις εθελόντριες τις ανάγκες που υπήρχαν στις φυλακές και το πώς οι εθελόντριες θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Οι ίδιες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν και από το υστέρημά τους να προσφέρουν αυτά τα είδη πρώτης ανάγκης.

Αν θέλετε κι εσείς να προσφέρετε, τότε ανάγκη - μεταξύ άλλων - υπάρχει από κουβέρτες, μεταχειρισμένες ή νέες. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν μία πράξη αγάπης, όπως για παράδειγμα πριν λίγες ημέρες, για την περίοδο του Πάσχα, συσκεύασαν και μοίρασαν 40 δέματα - σε συνεργασία με του Σαμαρείτες - τα οποία και παρέδωσαν σε άπορες οικογένειες. Τα τρόφιμα ήταν χορηγία των supermarket Σκλαβενίτης. 


ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
Τέλος, οι εθελόντριες της νοσηλευτικής παρακολούθησαν ένα σεμινάριο στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και με αυτό τον τρόπο απέκτησαν τεχνογνωσία ώστε να μπορούν να βοηθήσουν - στα βασικά - αρρώστους.

Η βοήθειά τους θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη προς τους μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι νοσούν αλλά δεν έχουν κάποιον δίπλα τους. Με την συναίνεση του διοικητή του νοσοκομείου, οι εθελόντριες πλέον βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο Νοσοκομείο, προσφέροντας εθελοντικά - και επικουρικά στο μόνιμο προσωπικό - τη βοήθειά τους.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς