ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Εθελόντριες δίνουν το καλό παράδειγμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σισμανόγλειο Κομοτηνής
Εθελοντισμός
Προσφορά

Η εμπνεύστρια της δράσης Ειρήνη Παπαχρήστου,  με τις φίλες της Λίτσα Κορέα και Αναστασία Καραχρήστου

Λίτσα Κορέα: "Όταν υπάρχει ένα θέλω, υπάρχει κι ένα μπορώ"

Διονύσης Βοργιάς

Μια δράση ανθρωπιάς και προσφοράς, μεθόδευσαν το προηγούμενο διάστημα και ολοκλήρωσαν χθες, τρεις Κομοτηναίες εθελόντριες. Αναφερόμαστε στις Ειρήνη Παπαχρήστου, Λίτσα Κορέα, Αναστασία Καραχρήστου που, με τη βοήθεια ανώνυμων εθελοντών, συγκέντρωσαν λευκά είδη, για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.


Τις κ.κ. Παπαχρήστου και Κορέα, υποδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Φιλιππίδης, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 11 Μαΐου, προκειμένου να δεχθεί τη δωρεά και να τις ευχαριστήσει. Συνολικά 127 σεντόνια και 96 μαξιλαροθήκες ήταν η προσφορά των γυναικών, η οποία αποτελεί θετικό αποτέλεσμα εθελοντικής δράσης που είχαν πραγματοποιήσει στην πλατεία Ειρήνης στις αρχές Απριλίου αλλά και δωρεών χρημάτων από διάφορους δημότες που επίσης "μεταφράστηκαν" σε λευκά είδη.


"Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους δημότες που ανταποκρίθηκαν στη δράση. Με τα χρήματα που μαζέψαμε στην εθελοντική δράση της πλατείας, όπου υπήρξε μεγάλη συμμετοχή καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα σεντόνια, ενώ είχαμε και προσφορές χρημάτων από πολλούς εθελοντές όχι μόνο στη συγκεκριμένη δράση", επιβεβαιώνει η Λίτσα Κορέα, η οποία έχει τη διάθεση, μαζί με τις φίλες της, να συνεχίσουν την προσπάθεια και να την κάνουν πιο οργανωμένη. "Την επόμενη φορά, η προσφορά που θα κάνουμε θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί και ο κόσμος δεν ήταν καλά ενημερωμένος.

Πιστεύω ότι η επόμενη προσπάθεια θα γίνει πολύ οργανωμένα τον Σεπτέμβριο. Θέλουμε να συντονιστούμε κάποιες εθελόντριες, ώστε η δράση να γίνει και πιο ομαδική. Αυτή τη φορά όλα έγιναν από  τρία άτομα. Αν οι εθελόντριες ήμασταν περισσότερες, τότε και η προσφορά θα ήταν πιο μεγάλη. Γι' αυτό καλούμε τον κόσμο, όποτε θέλει να προσφέρει", εξήγησε, ενώ στο τέλος έδωσε και το δικό της μήνυμα για τον εθελοντισμό: "όταν υπάρχει ένα θέλω, υπάρχει κι ένα μπορώ".


ΔΩΡΕΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
Εδώ και μερικούς μήνες, κατόπιν πρωτοβουλίας της διευθύντριας Παιδιατρικής Κλινικής του Σισμανογλείου, Ελένης Καρανικολάου, η κλινική απέκτησε βιβλιοθήκη, ειδικά αφιερωμένη στους μικρούς ασθενείς. Πρόκειται για μια προσπάθεια της κλινικής, ώστε τα παιδιά να μην κάνουν αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας, αλλά να μυούνται και στο βιβλίο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει και ευχάριστη απασχόληση, προκειμένου τα παιδιά κάπως να ...ξεχνιούνται από την ασθένεια και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.


Σιγά-σιγά η βιβλιοθήκη έχει αρχίσει να γεμίζει. Αρχικά οι γιατροί και νοσηλευτές έφερναν βιβλία, πλέον όμως έχουν κινητοποιηθεί κι αρκετοί εθελοντές, με τις δικές τους προσφορές. Μια από αυτούς και η Ειρήνη Παπαχρήστου, δίνει το καλό παράδειγμα προσφέροντας τριάντα βιβλία. "Έφερα τα βιβλία από τις κόρες και τα εγγόνια μου. Τα παιδιά μου αγαπάνε τα βιβλία, γι' αυτό ποτέ τους δεν τα έχουν καταστρέψει. Διάβασα στην εφημερίδα, ότι έφτιαξαν βιβλιοθήκη στην παιδιατρική κλινική, γι' αυτό αποφάσισα να τα φέρω εδώ", είπε και σας κάλεσε να ενισχύσετε κι εσείς τη βιβλιοθήκη: "Καλώ όλους τους δημότες, αν έχουν βιβλία που δεν χρειάζονται ή πλέον δεν τα χρησιμοποιούν, να τα προσφέρουν στη βιβλιοθήκη των παιδιών. Άκουσα ότι θα γίνει βιβλιοθήκη και στην καρδιολογική κλινική, όπου κι εκεί έχω ετοιμάσει βιβλία".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ίσως με το δίκιο του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης ότι στο μεγαλύτερο Δήμο της Ροδόπης μετά το Δήμο Κομοτηνής, στον Δήμο Ιάσμου συγ

Ημερολόγιο