ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 5 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Εργασίες του TAP και αντισταθμιστικά στο Δήμο Ιάσμου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
TAP
Έργα

Δήμος, Κέντρο Υγείας και πολιτιστικός σύλλογος επιδιώκουν να λάβουν από τα ανταποδοτικά του αγωγού

Δημότες απασχολούνται ως εργατικό δυναμικό στις εργασίες που επικεντρώνονται αυτήν την χρονική περίοδο σε χώρο έξω από τον οικισμό της Γαλήνης
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Οι εργασίες του αγωγού φυσικού αερίου TAP εξελίσσονται στη Ροδόπη και σε τμήμα του Δήμου Ιάσμου, όμως μεταξύ των δημοτών υπάρχει προβληματισμός ως προς τα αντισταθμιστικά που θα λάβει ο Δήμος τους και αν τελικά θα τα λάβει, επωφελούμενος από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης.

Δημότες του Ιάσμου απασχολούνται ως εργατικό δυναμικό στις εργασίες που επικεντρώνονται αυτήν την χρονική περίοδο σε αγροτικές εκτάσεις έξω από τον οικισμό της Γαλήνης. Επί 1,5 χρόνο περίπου απασχολούνται, με την εργασία αυτή να αποτελεί διέξοδο για πολλούς από την ανεργία, την οποία βίωναν το περασμένο διάστημα. Την ίδια στιγμή στον Ίασμο υπάρχει κινητικότητα προκειμένου ο Δήμος και οι δομές του να ωφεληθούν από τα αντισταθμιστικά. 


Έτσι πληροφορούμαστε ότι ήδη υπάρχει αίτημα από το Κέντρο Υγείας Ιάσμου για ενίσχυση της λειτουργίας του, ενώ εκφράστηκε αίτημα ενίσχυσης των δράσεών του και από τον πολιτιστικό σύλλογο. Μάλιστα εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του αγωγού βρέθηκαν στις εκδηλώσεις του Ιάσμου και εκεί έγινε συζήτηση για τα αντισταθμιστικά. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ βρίσκεται σε συνεννόηση με την Περιφέρεια αναφορικά με τον προγραμματισμό των έργων κοινωνικής ευθύνης που θα υλοποιήσει η εταιρεία TAP AG στις περιοχές διέλευσης του αγωγού.

Ο κος Ισμέτ είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος με τους δημάρχους των δήμων της Περιφέρειας από όπου θα διέρχεται ο Διαδριατικός Αγωγός φυσικού αερίου (TAP). Η συνεργασία και ο συντονισμός των ενεργειών ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους Δήμους είναι απαραίτητος, δεδομένου ότι τα προβλεπόμενα κονδύλια πρέπει να απορροφηθούν και τα έργα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να ολοκληρωθούν μέσα στο διάστημα των τριών ετών που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει η κατασκευή του αγωγού.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναδημοσιεύουν όλοι και αναπαράγουν με περισσή  μάλιστα ευκολία,  τις απόψεις  των financial times,  που αναφέρεται στον διπλωματικό πόλεμο Ελλάδας Ρωσίας,  αλλά και την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, χωρίς δ

Ημερολόγιο