ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 4 Αυγούστου, 2018 - 10:00
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εργασίες συντήρησης από το ηρώο και την κεντρική πλατεία μέχρι τις πλατείες οικισμών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
εργασίες
Δήμος Κομοτηνής
Συντήρηση

Η κοινοπραξία Τασόπουλος Χρήστος και ΣΙΑ Ε.Ε. – Τασοπούλου Ευανθία ανέλαβε το έργο

Δήμητρα Συμεωνίδου

Από το ηρώο και την κεντρική πλατεία μέχρι το νεκροταφείο Κομοτηνής και τις πλατείες οικισμών, επεκτείνονται οι εργασίες συντηρήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν στο πλαίσιο του έργου «Συντηρήσεις κοινόχρηστων χώρων – πλατειών Δήμου Κομοτηνής 2018».

Στον διαγωνισμό που προηγήθηκε, έλαβαν μέρος 9 εργολάβοι και οι εκπτώσεις στις οικονομικές τους προσφορές κινήθηκαν από 35% έως και 57,76%. Μάλιστα, οι 6 από τους 9 υποψήφιους υπέβαλαν προσφορές με εκπτώσεις που ξεπερνούσαν το 50%. Ανάδοχος, με έκπτωση 57,76%, αναδείχθηκε η κοινοπραξία Τασόπουλος Χρήστος και ΣΙΑ Ε.Ε. – Τασοπούλου Ευανθία. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., ενώ κατόπιν των ανωτέρω το ποσό της σύμβασης θα είναι 425.309 ευρώ.

Από τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, ξεχωρίζουν αυτές που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης, που περιλαμβάνουν την αποκατάσταση των διαφημιστικών πύργων που βρίσκονται σε αυτή, αλλά και η αποκατάσταση του δαπέδου με μάρμαρα, γρανίτη και κυβόλιθο, αποκατάσταση παρτεριών από τούβλο, καθαιρέσεις μεταλλικών σχαρών δένδρων, καθαιρέσεις λιθοστρώσεων περιμετρικά των δένδρων (λόγω ριζών), διάνοιξη και οριοθέτηση νέων δενδροδόχων και επανατοποθέτηση σχαρών σε μεγαλύτερο άνοιγμα όπου υπάρχει δυνατότητα.

Επίσης θα γίνει επιδιόρθωση επένδυσης και επίστρωσης μαρμάρινων επιφανειών στο Ηρώο της πόλης. Στο πάρκο Αγίας Παρασκευής θα γίνει επισκευή λιθοστρώσεων – γρανιτικοί κυβόλιθοι, επισκευή ξύλινων δαπέδων και επισκευή μαρμάρινων μονοπατιών

Το έργο προβλέπει παρεμβάσεις στα νεκροταφεία της πόλης, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία τουαλέτας επισκεπτών και ΑΜΕΑ σε υπάρχων κτίσμα, και την επισκευή και συντήρηση του Οστεοφυλάκιου και εργασίες αποκατάστασης πλημμύρων στους διαδρόμους.

Το έργο συνολικά αφορά παρεμβάσεις στις Εργατικές Κατοικίες Κικιδίου, την κεντρική πλατεία και τους διαφημιστικούς πύργους, το σπαθί-Ηρώον, το γήπεδο ποδοσφαίρου Νέας Μοσυνούπολης – ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, υπαίθριους χώρους στο Φανάρι, τη νησίδα στο Ίδρυμα Παπανικολάου, σε αθλητικές εγκαταστάσεις, το πάρκο Αγίας Παρασκευής, την πλατεία Αιγείρου, την πλατεία Σιδηροχωρίου.

Ειδικά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις προβλέπονται τα παρακάτω 6 δίχτυα μπασκέτας, αντικατάσταση πίνακα Plexiglass μπασκέτας, 2 δίχτυα tennis με στύλους, 2 τέρματα μίνι ποδοσφαίρου, κατασκευή ελαστικού δαπέδου στα δύο γήπεδα τένις και 3 γήπεδα μπάσκετ, κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, αντικατάσταση τμημάτων υπάρχουσας περίφραξης, χρωματισμοί και συντήρηση υπάρχουσας μεταλλικής περίφραξης, αντικατάσταση συρματοπλέγματος εσωτερικής περίφραξης γηπέδων τένις, καθαρισμός φρεατίων και αντικατάσταση ή συμπλήρωση μεταλλικών σχαρών υδροσυλλογής περιμετρικά των γηπέδων, τοποθέτηση καθιστικών πάγκων, αποκατάσταση επιστρώσεων χυτών δαπέδων σκυροδέματος, διαγραμμίσεις γηπέδων.

Τέλος, θα γίνουν παρεμβάσεις σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους, τον αστικό εξοπλισμό σε διάφορα σημεία της πόλης, το Νεκροταφείο Κομοτηνής, τη πλατεία Καραϊσκάκη και το σιντριβάνι στην Καρυδιά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αν και τα πράγματα κυλούσαν πολύ ήρεμα, έως υποτονικά  μέχρι τώρα στην προεκλογική αντιπαράθεση στο δήμο Κομοτηνής, θέλοντας ίσως οι περισσότεροι να κρατήσουν  ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού,  φαίνεται ότι