ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Έργα στο Δήμο με τη βοήθεια συμβασιούχων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Έργα
Δήμος Μαρωνείας Σαπών
Συμβασιούχοι

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Σταυρίδη, γίνονται αντιπλημμυρικά έργα στα χωριά της ευρύτερης περιοχής

Διονύσης Βοργιάς

Στο μέγιστο φαίνεται να αξιοποιεί τους οκταμηνήτες συμβασιούχους του ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών, καθώς τους συναντήσαμε σε αρκετά σημεία εντός κι εκτός Σαπών, να πραγματοποιούν εργασίες. 


Στο σύνολό τους 52, σε όλα τα πόστα, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Σταυρίδη, παρεμβαίνουν σε νευραλγικά σημεία της περιοχής, με έμφαση στις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Τα έργα, εκτός του δημάρχου, επιβλέπουν και οι αντιδήμαρχοι Μπάμπης Τσάτσας και Οσμάν Σεντάτ.


ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Σε συνέχεια του περσινού έργου, που περιελάμβανε τον καθαρισμό στα τσιμεντοαυλάκια στον ορεινό όγκο του δήμου Μαρώνειας-Σαπών, φέτος οι εργαζόμενοι αξιοποιούνται σε αντίστοιχες εργασίες στα υπόλοιπα χωριά. 


Έτσι, αυτές τις ημέρες, καθαρίζονται τα αυλάκια στα χωριά Βέλκιο, Χαμηλό, Λοφάριο, Αρσάκειο, Αρίσβη, Άμφια, Πρωτάτο. Η χρηστική αξία αυτού του έργου έγκειται στην αποφυγή πλημμύρων, μόλις ξεσπάσουν έντονες βροχοπτώσεις.


ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
Επίσης αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις ευπρεπισμού και βαφής, στο κτίριο της Φιλαρμονικής Σαπών. Μάλιστα, το κτίριο παραχωρήθηκε από τον Προσκοπισμό στον Δήμο, ξεκαθαρίζοντας ένα θολό "τοπίο" που επικρατούσε στο κτίριο εδώ και πολλά χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως εργασίες βαφής δεν είχαν πραγματοποιηθεί στον χώρο τα τελευταία είκοσι χρόνια, παρότι το κτίριο αξιοποιείται πλήρως από τη Φιλαρμονική του δήμου, η οποία διαθέτει παραρτήματα σε Σάπες και Ξυλαγανή, με πολλά παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματα.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ"
Κατόπιν αιτήματος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ελπίδας Σαπών, οι υπεύθυνοι της οποίας βοήθησαν στον εξωραϊσμό του χώρου, οι εργαζόμενοι του δήμου πραγματοποίησαν μια σειρά από παρεμβάσεις, τοποθετώντας κάγκελα όπου αυτά ήταν σπασμένα, βάφοντας όλο τον χώρο, προκειμένου να φιλοξενούνται ποδοσφαιρικοί αγώνες κι όχι μόνο.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει