ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΖΩΗΣ

Έρευνες σε ξηρά και θάλασσα για την αγνοούμενη Βρετανίδα τουρίστρια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξαφάνιση
Έρευνα
Ροδόπη

Μεγάλη κινητοποίηση Αρχών και εθελοντών στην περιοχή Πετρωτών - Σύναξης - Μαρώνειας χωρίς να βρεθεί κάποιο ίχνος

Η επικοινωνία με την 63χρονη σταμάτησε όταν ζήτησε βοήθεια για επίθεση που δέχτηκε από σκυλιά

Δήμητρα Συμεωνίδου

Περισσότερο από ένα 24ωρο έχει συμπληρωθεί από την ώρα που σήμανε συναγερμός στις Αρχές στη Ροδόπη για την εξαφάνιση Βρετανίδας τουρίστριας, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Ο συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου στις τοπικές Αρχές για Βρετανίδα τουρίστρια που αγνοείται στην περιοχή μεταξύ Μεσημβρίας -Πετρωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε ο "Χ" πρόκειται για μία 63χρονη γυναίκα που διένεμε σε πανσιόν στη Μαρώνεια. Η γυναίκα, όπως πληροφορούμαστε, με ταξί μετακινήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή της Μεσημβρίας και αποφάσισε με τα πόδια να ακολουθήσει την παραλιακή διαδρομή μεταξύ Μεσημβρίας - Πετρωτών και Μαρώνειας. Όμως σε κάποιο σημείο της διαδρομής δέχτηκε επίθεση από σκυλιά, όπως η ίδια ισχυρίστηκε ζητώντας βοήθεια τηλεφωνικά από συγγενείς της στη Βρετανία, την μητέρα της και τον αδερφό της.


Αυτό συνέβη περίπου στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης και στην συνέχεια όσες προσπάθειες έκαναν οι συγγενείς της για να επικοινωνήσουν μαζί της στο κινητό της απέβησαν άκαρπες. Έτσι οι συγγενείς ειδοποίησαν την αστυνομία και μέσω αυτής ειδοποιήθηκε η Βρετανική Πρεσβεία στην χώρα μας. Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από τη βρετανική πρεσβεία Αθηνών και οι έρευνες ξεκίνησαν στις 11.30 το βράδυ της Πέμπτης. Στην επιχείρηση εντοπισμού της συμμετείχαν αρχικά έντεκα άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της 4ης ΕΜΑΚ ΑΜ-Θ μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο. 


Οι έρευνες εντοπισμού της 63χρονης συνεχίστηκαν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στην περιοχή

του παραλιακού δρόμου Πετρωτών - Σύναξης - Μαρώνειας, όπου και εντοπίστηκε τελευταία φορά, η Βρετανίδα υπήκοος.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν οχήματα της πυροσβεστικής με περισσότερους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, αστυνομικές δυνάμεις και ομάδα της 4ης ΕΜΑΚ μαζί με διασωστικό σκύλο, λιμενικοί με σκάφος, Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, όπως και εθελοντές οδηγοί μηχανών enduro που γνωρίζουν την περιοχή και μπορούν ευκολότερα να την ερευνήσουν με αυτού του τύπου τις μηχανές. 


Έκκληση σε μέλη του κυνηγούς απεύθυνε και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής. Σε χθεσινή του ανακοίνωση ανέφερε τα παρακάτω: Αγνοείται γυναίκα 63 ετών Αγγλίδα στην περιοχή Σύναξη - Πετρωτά - Μαρώνεια. Όποιο μέλος του συλλόγου είναι κοντά και δει κάτι να μας ενημερώσει άμεσα στο τηλέφωνο του πρόεδρου 697667411 ή στην αστυνομία. Η ζωή της είναι σε κίνδυνο παρακαλείστε να βοηθήσετε όλοι".


Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε βρεθεί κάποιο ίχνος της 63χρονος γυναίκας από την Βρετανία. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προθεσμία που  έπρεπε να δηλώσουν ότι δέχονται την άρση   στο τραπεζικό τους απόρρητο, αυτοί που  προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη,  έληξε  στις 15 Σεπτεμβρίου.