ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΓΟΝΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός για την περισυλλογή και φροντίδα αδέσποτων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδέσποτα
Διαγωνισμός
Δήμος Κομοτηνής

Ο ανάδοχος θα αναλάβει την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, όλου του καλλικρατικού Δήμου, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και για διάστημα 8 μηνών 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Στην επανάληψη του ηλεκτρικού διαγωνισμού για τις "Εργασίες Περισυλλογής και Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς" για 8 μήνες, θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι ενέκρινε το σχετικό πρακτικό. Η επαναλάψη του διαγωνισμό αποφασίστηκε, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος, λόγω της μη κατάθεσης ενδιαφέροντος. Αιτία της έλλειψης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με πληροφορίες του "Χ" ήταν ο όρος του διαγωνισμού που ορίζει ότι ο ανάδοχος πρέπει να διαθέτει ειδικό όχημα κατάλληλο για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων. Απουσία αυτού ενδιαφερόμενοι δεν μπόρεσαν να καταθέσουν την προσφορά τους και επιφυλάχτηκαν να το κάνουν στην επανάληψη του διαγωνισμού και εφόσον διαθέτουν ειδικό όχημα. 


Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες και υποχρεώσεις του αναδόχου: 
Καθημερινή κάλυψη των απαραίτητων εργασιών με κατάλληλα υλικά καθημερινά, που θα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο συνεργείο του αναδόχου.


Καθημερινά και των αργιών, περισυλλογή των αδέσποτων ζώων με την υπόδειξη του κτηνιάτρου και της υπηρεσίας του Δημοτικού Κυνοκομείου και την επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον, των φιλοξενούμενων ζώων.


Καθημερινά πρωινές και νυχτερινές ώρες και των αργιών, την αναγκαιότητα που θα προκύπτει για την περισυλλογή επικίνδυνων, άρρωστων η από κάποια αιτία θανάτου αδέσποτων ζώων. 


Οι υπηρεσίες αφορούν αποκλειστικά αδέσποτα ζώα που περισυλλέγονται από κοινόχρηστους χώρους, σχολικά συγκροτήματα και λοιπές δημόσιες ή δημοτικές εγκαταστάσεις. Επεμβάσεις σε ιδιωτικούς χώρους επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που αδέσποτα ζώα έχουν εισέλθει σε αυτές και κατόπιν συγκατάθεσης του ιδιοκτήτη.  Οι υπηρεσίες δεν αφορούν δεσποζόμενους σκύλους ακόμα και αν αυτοί προέρχονται από υιοθεσία αδέσποτων.


Ο ανάδοχος θα αναλάβει την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, όλου του καλλικρατικού Δήμου, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε