ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 28 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΔΑΙΟ

Επαναδραστηριοποιείται μετά από πολλά χρόνια ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νομική σχολή
Σύλλογος Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ
Φοιτητικές Παρατάξεις
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Αίτημα παραχώρησης εκ μέρους της διοίκησης του Τμήματος δυο χώρων για δημιουργία «Γραφείου προεδρείου» και «Γραφείου δραστηριοτήτων», περιγράφεται σε ψήφισμα της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Μετά από αρκετά χρόνια υπολειτουργίας του ο σύλλογος φοιτητών Νομικής ΔΠΘ «Κώστας Βάρναλης» επαναδραστηριοποιείται. Απέκτησε νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Βασίλη Ραδαίο.  Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ «Κώστας Βάρναλης»,  παρουσία όλων των δυνάμεων που το απαρτίζουν, στο οποίο η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής, κατέθεσε ψήφισμα για την  συγκρότηση τακτικού προσωποπαγούς προεδρείου του Συλλόγου Φοιτητών, το οποίο έγινε σχεδόν ομόφωνα δεκτό, με μόνη εξαίρεση την αντίθεση της παράταξης ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ. Η πρωτοβουλία αποτελεί τομή για την πορεία του συλλόγου, καθώς για πολλά χρόνια αυτός υπολειτουργούσε (το τελευταίο προεδρείο είχε συγκροτηθεί το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004).


Ανέκαθεν βασικό αίτημα της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν η συγκρότηση τακτικού προεδρείου, καθώς, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, "θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία να  αναδειχθούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο τα αιτήματα της φοιτητικής κοινότητας και να δοθούν λύσεις μέσω της συναίνεσης και της συνεργασίας με όσες δυνάμεις το επιθυμούν. Θα θέλαμε, επίσης, να τονίσουμε ότι στην προσπάθεια που θα ακολουθήσει η παράταξή μας θα αποτελέσει το βασικό πυλώνα, προβάλλοντας μεταρρυθμιστικά και  φιλοευρωπαϊκά αιτήματα". 


Έπειτα από τις αρχαιρεσίες που  πραγματοποιήθηκαν αναδείχθηκαν οι κάτωθι: 
Πρόεδρος: Βασίλειος Ραδαίος (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) 
Αντιπρόεδρος: Βασιλική Τάτση (ΑΝΟΚ) 
Γενική γραμματέας: Κατερίνα Μουρτζά (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) 
Ταμίας: Μαρία - Ευσταθία  Κωνσταντίνου (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) 
Ειδικός γραμματέας: - 
Μέλος: Ιωάννης Πουλτσίδης (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) 
Μέλος: Γεώργιος Πουλημένος (ΑΝΟΚ) 


Έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του προεδρείου, ο νέος πρόεδρος,  ο Βασίλης Ραδαίος, προέβη στην εξής δήλωση: "Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά του  Πανεπιστημίου υπήρξε έντονο από την πρώτη  στιγμή της φοιτητικής μου ζωής.

Ευχαριστώ πολύ την παράταξή μου, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που με επέλεξε για τη θέση του προέδρου του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Κομοτηνής "Κώστας Βάρναλης", μετά από αρκετά χρόνια  υπολειτουργίας του. Αισθάνομαι ήδη το βάρος της ευθύνης. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα και να ανανεωθεί η φυσιογνωμία του Συλλόγου Φοιτητών".


Σχολιάζοντας στον "Χ" τη μέχρι σήμερα υπολειτουργία του συλλόγου ο κος Ραδαίος έκανε γνωστό πως "τόσα χρόνια οι υπόλοιπες παρατάξεις που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο δεν αποδέχονταν την συγκρότηση ενός τακτικού προεδρείου. Η συγκρότηση ενός τακτικού προεδρείου είναι προϊόν συσχετισμών και συναίνεσης. Φέτος μετά από μια διαδικασία έντονη καταφέραμε μαζί με την ΑΝΟΚ να συμφωνήσουμε στην συγκρότηση ενός προεδρείου και έτσι και έγινε". Πεποίθηση του κου Ραδαίου είναι ότι "η λειτουργία του προεδρείου εξασφαλίζει την πιο αποτελεσματική προώθηση των αιτημάτων όλων των φοιτητών". 


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ
Αμέσως μετά την συγκρότηση του προεδρείου και στο πλαίσιο της πιο αποτελεσματικής λειτουργίας του Συλλόγου Φοιτητών, η παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέθεσε ψήφισμα για την παραχώρηση εκ μέρους της διοίκησης του τμήματος δυο χώρων, ενός που θα χρησιμοποιείται στο εξής για τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου με ονομασία «Γραφείο Προεδρείου Συλλόγου Φοιτητών» και ενός που θα χρησιμοποιηθεί για τις πάσης φύσης δραστηριότητες με ονομασία «Γραφείο Δραστηριοτήτων Συλλόγου Φοιτητών».

Το «Γραφείο Δραστηριοτήτων» θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους φοιτητές του Τμήματος ώστε να μπορούν εκεί να μελετούν, να φωτοτυπούν ό,τι επιθυμούν και να κάνουν χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή με πρόσβαση στο internet. Τέλος, η παράταξη αιτείται την παραχώρηση ενός πίνακα ανακοινώσεων, στο χώρο που βρίσκονται και των υπόλοιπων παρατάξεων.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε