fbpx Ενεργοί πολίτες, γειτονιές με χαμόγελα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ WE GROW KIDS FESTIVAL

Ενεργοί πολίτες, γειτονιές με χαμόγελα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
We Grow Kids Festival
ΔΚΕΠΠΑΚ

Αυτό το φεστιβάλ αποδεικνύει εμπράκτως πως όταν υπάρχει μεράκι από τους πολίτες, και βοήθεια από τον Δήμο, όμορφα πράγματα μπορούν να γίνουν στην Κομοτηνή

Διονύσης Βοργιάς

Είχαν μία πρωτότυπη ιδέα, έχουν μεράκι, πέτυχαν την στήριξη του Δήμου Κομοτηνής κι έτσι δημιούργησαν ένα όμορφο οικογενειακό φεστιβάλ, για παιδιά και γονείς. Πρώτα βέβαια καθάρισαν τον χώρο, φρόντισαν ώστε όλα να κυλούν ομαλά και προγραμμάτισαν πλήθος εκδηλώσεων για όλους.

Είναι το We Grow Kids Festival που για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται στο πάρκο πίσω από μουσικό σχολείο Κομοτηνής. Φέτος, η αρχή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου, όταν πάρα πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους, από Κομοτηνή, οικισμούς ακόμη και γειτονικές πόλεις, έδωσαν το ραντεβού τους για ψυχαγωγία. Η δράση αυτή πρόκειται για μία ιδιωτική πρωτοβουλία, που στηρίζεται στην αξία του εθελοντισμού και υλοποιείται με την στήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

Το We Grow Kids Festival πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρσι στον υπαίθριο χώρο πίσω από το μουσικό σχολείο, χάρη στην άψογη και αποτελεσματική συνεργασία των διοργανωτών με την ΔΚΕΠΠΑΚ, την εμπιστοσύνη που έδειξε η πρόεδρός της Νατάσα Λιβεριάδου στα πρόσωπα των διοργανωτών και στην οικονομική στήριξη του φεστιβάλ, που οδήγησε στο να υλοποιηθούν οι ιδέες τους, να πάρουν σάρκα και οστά και να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή τέχνης και πολιτισμού για τα παιδιά της πόλης.

Το φεστιβάλ με τα χαρακτηριστικά μιας παιδικής και υπαίθριας δράσης αποτελεί μια σημαντική και πρωτοπόρα για τα δεδομένα της πόλης διοργάνωση. Πρωτίστως γιατί απευθύνεται στα παιδιά, τη βάση και το μέλλον της κοινωνίας και τους προσφέρει τη γνωριμία με ένα περιβάλλον οπού μπορούν να αναπτυχθούν πλήρως, να ανακαλύψουν πράγματα, να μοιραστούν σκέψεις, να εκφραστούν ποικιλοτρόπως. Σημαντικό παράγοντα αποτελεί η υπαίθριος και δωρεάν χαρακτήρας, που δίνει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε πολλές μορφές τέχνης και εκπαιδευτικών δράσεων σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Επίσης, αυτά τα δύο χρόνια, μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής δούλεψε, με αποτέλεσμα να καθαριστεί, να ομορφύνει, να γεμίσει χρώμα και να πάρει ζωή η γειτονιά της Νέας Μουσινούπολης (Εκτενεπόλ).

Η αρχή του φετινού τριημέρου, με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το καλοκαίρι, έγινε το απόγευμα της Παρασκευής. Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει όμως κι ένα γεμάτο ενδιαφέρον και διασκέδαση Σαββατοκύριακο. Οι εκδηλώσεις είναι τόσες πολλές που δεν μπορούν να περιοριστούν στο παρόν κείμενο. Το μόνο σίγουρο είναι πως σχεδόν όποια πρωινή ή απογευματινή ώρα κι αν περάσετε, θα βρείτε μία καλή απασχόληση για εσάς και τα παιδιά σας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ας μην διακατεχόμαστε από διπλωματική αφέλεια, διατηρώντας επιφυλάξεις, με την αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ, όσο αφορά τα ελληνοτουρκικά, με τις μίνι διακοπές και επαφές  του κου  Πομπέο,  μόνο στην Ελλάδα.