ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ένα νόημα και ο δήμαρχος έχασε την ψυχραιμία του...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Γιώργος Πετρίδης
Χρύσα Παπαδοπούλου

Το νόημα εκ μέρους της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Χρύσας Παπαδοπούλου, εκνεύρισε τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ένα νόημα εκ μέρους της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Χρύσας Παπαδοπούλου, ήταν αφορμή για να εξανέστη ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης. Η συζήτηση για την επιχορήγηση του συλλόγου, προκειμένου αποστολή 100 ατόμων να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας άναψε τα αίματα με τον δήμαρχο να υψώνει τον τόνο της φωνή του και να κάνει λόγο για ...εκβιασμό. 


Το αίτημα του συλλόγου αφορούσε την επιχορήγηση με 3.000 ευρώ, όμως ο δήμαρχος πρότεινε ο σύλλογος να επιχορηγηθεί με 2.000 ευρώ για το ταξίδι του. Την ώρα που μιλούσε ο Νίκος Φακιρίδης, συμφωνώντας κατ’ ουσίαν, με την πρόταση του δημάρχου για επιχορήγηση μικρότερη των 3.000 ευρώ, ο δήμαρχος έστρεψε το κεφάλι του προς την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου. Εκείνη θεώρησε σκόπιμο να κάνει νόημα προς τον δήμαρχο ότι με επιχορήγηση 2.000 ευρώ «δεν πάμε». Αυτό ακριβώς ήταν που εκνεύρισε τον δήμαρχο που απευθυνόμενος στην κα Παπαδοπούλου είπε «πες ότι δεν φτάνει, όχι ότι δεν πάτε, άντε μην τα πάρω τώρα. δεν είναι δεν πάμε, το δεν πάμε είναι εκβιαστικό». «Δεν βγαίνουμε», απάντησε η Χρύσα Παπαδοπούλου, με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου να κατευνάζει τα πνεύματα.


Αναγνωρίζοντας την εκτός πλαισίου εκφορά του λόγου του, ο δήμαρχος μετά από λίγη ώρα ανέφερε «προηγουμένως έγινε ένας διάλογος εκτός μικροφώνου και σε έντονο ύφος» και ζήτησε από τους ανθρώπους του συλλόγου να του πουν με ειλικρίνεια για το ύψος των χρημάτων που χρειάζονται για να κάνουν το ταξίδι. Εν τέλει ζήτησαν και έλαβαν 3.000 ευρώ, με τον δήμαρχο, αδίκως, να χάνει την ψυχραιμία του, αφού τελικά ενέδωσε. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εύλογο είναι τα κόμματα μετά από ένα μεγάλο γεγονός, οικονομικό,  πολιτικό, πόσο μάλλον εθνικής σημασίας, όπως η συμφωνία με τα Σκόπια,  να προσπαθούν να κάνουν και ταμείο σαν πολιτικά …μαγαζιά.

Ημερολόγιο