ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ένα διεθνές νομικό "σχολείο" στην Κομοτηνή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ELSA Κομοτηνή
Νομική σχολή
Σεμινάριο

"Διαλέξεις από νομικούς, εκπροσώπους της Greenpeace και του υπουργείου Περιβάλλοντος", μας ενημερώνει η Κατερίνα Μπικιώτη

Διονύσης Βοργιάς

Ένα διεθνές νομικό σχολείο θα φιλοξενηθεί στην Κομοτηνή από τις 3 ως τις 10 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για διοργάνωση της ένωσης νέων νομικών Elsa Κομοτηνής, οι αιτήσεις συμμετοχής στην οποία παραμένουν ανοιχτές μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.


Το winter school (χειμερινό σχολείο) αφορά πενήντα συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν έρχονται μόνο από Κομοτηνή -κι άλλες περιοχές της Ελλάδας- αλλά και από διάφορες χώρες του εξωτερικού. Όπως μας ενημερώνει σχετικά η επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και αντιπρόεδρος σεμιναρίων και συνεδρίων της Elsa Κομοτηνής, Κατερίνα Μπικιώτη "πέρσι είχαμε συμμετέχοντες ακόμη και από ...την Κολομβία. Και φέτος ευελπιστούμε να υπάρχουν αρκετοί συμμετέχοντες και από το εξωτερικό". Μαζί της επικεφαλής στην οργανωτική επιτροπή είναι και η Αλίκη Παπαδοπούλου, πρόεδρος της Elsa Κομοτηνής.


Στη διοργάνωση συμμετάσχουν δύο καθηγητές Νομικής Δ.Π.Θ. ως ομιλητές, καθηγητές από τις Νομικές Σχολές Ε.Κ.Π.Α. και Α.Π.Θ. αλλά και δύο καθηγητές που διδάσκουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι φέτος βοηθάει και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην εν λόγω διοργάνωση, καθώς έχει παραχωρήσει στους συμμετέχοντες, προς χρήση, την αίθουσα που συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας. 


Εκτός από τους καθηγητές, συμμετέχουν ως ομιλητές στο "σχολείο" κι εκπρόσωποι της οργάνωσης Greenpeace και μία εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
"Για τρίτη χρονιά πραγματοποιείται το συγκεκριμένο χειμερινό σχολείο, ενώ επίσης για τρίτη χρονιά ασχολούμαστε με το δίκαιο περιβάλλοντος και ενέργειας", μας ενημερώνει σχετικά με την θεματολογία η Κατερίνα Μπικιώτη.  


Η ίδια, φοιτήτρια Νομικής, μας εξηγεί το λόγο που η οργάνωση εμμένει σε αυτή τη θεματική: "Είναι δύο τομείς του δικαίου οι οποίοι μέρα με τη μέρα κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος. Οι εξελίξεις μας δείχνουν πως είναι αναγκαίο οι σύγχρονοι νομικοί να είναι καταρτισμένοι σε αυτούς τους δικαιικούς κλάδους. Από τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους συμμετέχοντες, αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί επιθυμούν να ασχοληθούν και με μεταπτυχιακά πάνω στο δίκαιο ενέργειας και περιβάλλοντος. Επίσης, ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βλέπουμε ότι ακμάζει και στην Ελλάδα".


Επίσης, σχολιάζει και το πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό περιλαμβάνει μαθήματα, τουρισμό, διασκέδαση. "Έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, όπου το πρωί λαμβάνουν χώρα οι διαλέξεις από καταρτισμένους νομικούς, έπειτα έχουμε γεύματα σε μαγαζιά της Κομοτηνής -βοηθώντας με αυτό τον τρόπο και την τοπική οικονομία, και γενικά υπάρχουν συναντήσεις, ξεναγήσεις και κοινωνικό πρόγραμμα διασκέδασης", καταλήγει.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υποψήφιοι   με τελεσίγραφα και με ένα απλό e-mail,  είναι η μόδα των ημερών. Γεννημένοι αρχηγοί,  χωρίς να πλαισιώνονται από υποστηρικτές  και στη  συγκεκριμένη  περίπτωση υποψήφιους συμβούλους.