ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 7 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΑΣΗ

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ... Τσανάκλειος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τσανάκλειος
Δήμος Κομοτηνής

Η Οικονομική Επιτροπή έκανε δεκτή την ένσταση εταιρείας κατά του προσωρινού αναδόχου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε σήριαλ με πολλά επεισόδια τείνει να εξελιχτεί η ολοκλήρωση του έργου της Τσανακλείου στην Κομοτηνή. Το τελευταίο "παίχτηκε" στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής, όπου εξετάστηκε η ένσταση που προέβαλλε εταιρεία κατά του προσωρινού αναδόχου και έγινε δεκτή, κάτι που σημαίνει ότι αλλάζει ο προσωρινός ανάδοχος. 


Θυμίζουμε ότι κατόπιν ενεργειών του Δήμου  Κομοτηνής το τελευταίο απαραίτητο έργο για να παραδοθεί ανακαινισμένη στην πόλη η Τσανάκλειος απέκτησε προσωρινό ανάδοχο τον περασμένο Φεβρουάριο. Πρόκειται για το έργο «Ολοκλήρωση εργασιών αξιοποίησης - ανακαίνισης κτιρίου Ν. Τσανακλή» προϋπολογισμού 356.000,00 ευρώ. Τότε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής είχε αναδείξει ως προσωρινό ανάδοχο την Ηλιοστάσιο-Κατασκευές φωτοβολταϊκών συστημάτων, μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, η οποία προσέφερε έκπτωση 57,13%. Συνολικά 11 ήταν οι προσφορές που είχαν κατατεθεί στον ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό. 


Ο Δήμος Κομοτηνής ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010, μετά από δημοπράτηση του έργου, τις εργασίες αποκατάστασης του παραδοσιακού κτιρίου γνωστό ως μέγαρο Ν. Τσανακλή οι οποίες στόχο είχαν τη διάσωση του κυρίως κτιρίου. Η δεύτερη φάση ακολούθησε το Μάιο του 2014 με σκοπό την αποπεράτωσή του σύμφωνα με τα σχέδια της αρχικής μελέτης. Ωστόσο κατά την εκτέλεση των εργασιών της δεύτερης φάσης προέκυψαν κάποια ζητήματα τα οποία οδήγησαν με τη σειρά τους στη σύνταξη του παραπάνω υποέργου.


Συνοπτικά οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν με το έργο «Ολοκλήρωση εργασιών αξιοποίησης - ανακαίνισης κτιρίου Ν. Τσανακλή»: α) Εργασίες ολοκλήρωσης στο διατηρητέο κτίριο Ν. Τσανακλή. β) Αποκατάσταση βοηθητικού κτιρίου - πρώην υποσταθμός της ΔΕΗ με την παράλληλη δημιουργία χώρων υγιεινής, και χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ. γ) Φυτοτεχνική διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. δ) Προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, όπως πυροσβεστικό συγκρότημα, Η/Ζ και οι εξωτερικές αντλίες θερμότητας.


Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης σε ποσοστό 100% και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 2014-2020 στην πράξη «Αξιοποίηση - Ανακαίνιση Κτιρίου Νέστορος Τσανακλή».


Η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες εξέτασε την ένσταση που κατέθεσε η εταιρεία Παπαδήμος κατά της υπ' αριθμ. 30/2018 απόφασης περί έγκρισης πρακτικού Νο 1 του ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του έργου: «Ολοκλήρωση εργασιών αξιοποίησης - ανακαίνισης κτιρίου Ν. Τσανακλή». Στη συνεδρίαση, παρόλο που κλήθηκε, δεν παρέστη κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας Ηλιοστάσιο-Κατασκευές φωτοβολταϊκών συστημάτων, μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, που αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος. 
Η ένσταση της εταιρεία Παπαδήμος έγινε δεκτή, κάτι που σημαίνει ότι το έργο αλλάζει χέρια, έστω και προσωρινά. Όσο για το ποια θα είναι η αντίδραση της εταιρείας κατά της οποίας κατατέθηκε η ένσταση, θα το δείξει ο χρόνος. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ