ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Έμφαση στις συνεργασίες δίνει ο Γιάννης Κιλτσίκης που διεκδικεί το ΕΒΕΡ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΕΡ
Γιάννης Κιλτσίκης
Εκλογές

Ο κος Κιλτσίκης ηγείται του συνδυασμού «Μαζί από το Χθες στο Αύριο» με 62 υποψήφιους 
 

Ικανοποιημένος από το γεγονός ότι έχει ανταγωνιστή στη διεκδίκηση της προεδρίας του ΕΒΕΡ δηλώνει μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Γιάννης Κιλτσίκης επειδή όπως λέει «είναι πιο καλά να έχεις αντίπαλο γιατί μέσα από αυτό μπορείς να γίνεις και εσύ καλύτερος». 


Τρεις εβδομάδες απέμειναν περίπου μέχρι τις κάλπες των επιμελητηριακών εκλογών και όπως είναι αναμενόμενο ο αγώνας, αλλά και η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνονται. 


«Να μας ψηφίσει κάποιος γιατί υπάρχει η εμπειρία, υπάρχει η διάθεση, γνωρίζω τα στραβά τα κακά και τα καλά του επιμελητηρίου γιατί υπήρξα εκεί μέσα, ήμουνα οικονομικός επόπτης και εκπρόσωπος στην Κεντρική Ένωση Ελλάδος με πρόεδρο τον κο Μίχαλο. Γιατί αυτό που με διακρίνει είναι η αγάπη που έχω για το επιμελητήριο θεωρώντας το ως πολυεργαλείο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, για την ανάπτυξη της περιοχής μας, για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και γιατί τελικά πρέπει να ασχοληθούν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν τίποτε άλλο στο μυαλό τους, όπως την πολιτική τους μετεξέλιξη, παρά μόνο για το επιμελητήριο και για το καλό των επαγγελματιών» λέει ο κος Κιλτσίκης παρουσιάζοντας εαυτόν και επισημαίνει ότι αυτό στο οποίο θα επενδύσει εφόσον αναλάβει τα ηνία του Επιμελητηρίου είναι οι συνεργασίες. 


«Συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής γα να δημιουργήσουμε από κοινού δράσεις που θα ωφελήσουν την πόλη και ως διαφήμιση αλλά πρωτίστως να έχουν όφελος οι επαγγελματίες. Στάθηκα στην συνεργασία με την Περιφέρεια, από τις απλές γιορτές μέχρι τις μεγάλες εκδηλώσεις. Άκουσα με πολύ ευχαρίστηση τον κο Μέτιο στον απολογισμό της θητείας του να λέει ότι υπάρχουν ήδη εξασφαλισμένα κονδύλια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οπότε θα μπορούσαμε να προβούμε σε συνεργασία έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε κάποια προγράμματα και από εκεί. Μια άλλη σημαντική συνεργασία είναι το τρίπτυχο, Περιφέρεια, Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και Επιμελητήριο όσο αφορά την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Έχει υπολογιστεί ότι το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα μας κοστίζει 25 δις ευρώ. Φανταστείτε αν υπήρχαν αυτά τα λεφτά -αν όχι όλα κάποιο μερίδιο από αυτά τα χρήματα- δεν θα χρειαζόταν καμιά κυβέρνηση να πάρει κανένα μέτρο.


Το λαθρεμπόριο λειτούργει ανταγωνιστικά προς τις υγιής επιχειρήσεις. Μια άλλη συνεργασία είναι με τον Δικηγορικό Σύλλογο έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τα μέλη μας όσο το δυνατόν περισσότερο σε θέματα τραπεζών αλλά και στους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Επίσης μια άλλη δυνατή συνεργασία και επιτακτική είναι η συνεργασία με το τμήμα Οικονομικών του πανεπιστημίου Θράκης. Το τμήμα Οικονομικών είναι αυτό που έχει την θεωρία και εμείς οι επαγγελματίες είμαστε εμείς που έχουμε την πράξη. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία της παρουσίας των φοιτητών στο Οικονομικό Τμήμα, οι οποίοι μπορούν να μπουν σε μια επιχείρηση και να δώσουν τα φώτα τους όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, το πώς μπορούμε να βγάλουμε περισσότερο κέρδος, το πώς μπορούμε να αποφύγουμε λάθη, την εξωστρέφεια- όλα αυτά μπορούν να γίνουν με την συγκεκριμένη συνεργασία» περιγράφει ο κος Κιλτσίκης. 


Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί από το Χθες στο Αύριο» δηλώνει ακόμα ότι «για όλες αυτές τις συνεργασίες έχουν γίνει οι συζητήσεις, έχει γίνει η επεξεργασία πολύ καιρό πριν και πριν από λίγο διάστημα ξανά έκανα τις επαφές μου και το έδαφος είναι πολύ καλό, έτσι ώστε να αρχίσουμε να υλοποιούμε πράγματα. Εάν θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, δηλαδή ο καθένας να δουλεύει για την πάρτη του, να δουλεύουμε ανταγωνιστικά ο ένας προς τον άλλον, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Κοιτώντας τις γειτονικές πόλεις και νομούς και βλέποντας τι πράγματα πετυχαίνουν, με πεισμώνει ακόμη περισσότερο». 


Εν τέλει, ο κος Κιλτσίκης τονίζει ότι ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει η νέα διοίκηση είναι να βγάλει το Επιμελητήριο από την απαξίωση: «Κινούμαστε πάνω στον άξονα ότι θα πρέπει το επιμελητήριο να είναι κάθε στιγμή δίπλα στους επαγγελματίες, θα πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Τα επιμελητήρια απαξιώθηκαν και αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί της κάθε κυβέρνησης γιατί δεν έχει αντίδραση. Οπότε το βασικό μας μέλημα είναι να είμαστε πάντα κοντά στον επαγγελματία για να λύνουμε προβλήματά του, με ημερίδες, με προγράμματα υλοποιήσιμα, με τις συνεργασίες που σας ανέφερε, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε το επιμελητήριο από το τέλμα που ήταν», είπε καταληκτικά. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υποψήφιοι   με τελεσίγραφα και με ένα απλό e-mail,  είναι η μόδα των ημερών. Γεννημένοι αρχηγοί,  χωρίς να πλαισιώνονται από υποστηρικτές  και στη  συγκεκριμένη  περίπτωση υποψήφιους συμβούλους.