fbpx Εκλέχθηκε στο ΔΣ της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος ο Σταύρος Σαραντίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗΣ

Εκλέχθηκε στο ΔΣ της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος ο Σταύρος Σαραντίδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σταύρος Σαραντίδης
Γραφείο τελετών Παπαδόπουλος

"Βασικός μας στόχος είναι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση - λειτουργία των γραφείων τελετών", μας ενημερώνει ο κος Σαραντίδης

Μαζική ήταν η προσέλευση από αντιπροσώπους Περιφερειών και μελών με δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, που διεξήχθησαν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά Βόλου.


Μέλη από το βορειότερο ως το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και την Κύπρο, αλλά και από το εξωτερικό όπως Γερμανία, βρέθηκαν την Κυριακή στο Βόλο, συμμετέχοντας στις αρχαιρεσίες.


Μεταξύ των εκλεγέντων, και ο Σταύρος Σαραντίδης από την Κομοτηνή, συνιδιοκτήτης του γραφείο τελετών "Παπαδόπουλος", εκλέχθηκε ως αντιπρόεδρος Έβρου και Ροδόπης.


Από τις εκλογές αναδείχθηκε νέο 19μελές Δ.Σ. το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου κι έχει ως εξής:
Νικόλαος Αγγελέτος πρόεδρος Δ.Σ.


Μιχάλης Παναγιώτου γενικός γραμματέας
Θωμάς Κωνσταντέλος αντιπρόεδρος Περιφέρειας Θεσσαλίας
Νέστωρας Νικολόπουλος αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας
Δημήτρης Σπύρου αντιπρόεδρος στην Περιφέρεια Ηπείρου
Αντώνης Λουκάς αντιπρόεδρος Γερμανίας και Κύπρου
Χρήστος Ρισβάνης αντιπρόεδρος Περιφέρειας Πελοποννήσου
Χριστόφορος Τσιντζέλης αντιπρόεδρος Στερεάς και Κεντρική Ελλάδος
Γιώργος Τερνενόπουλος αντιπρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας
Αντώνης Χρόνης αντιπρόεδρος Αιτωλοακαρνανίας
Γεώργιος Τάγκας αντιπρόεδρος Ν. Θεσπρωτίας κι Ιονίων Νήσων
Δημήτρης Ελευθεριάδης αντιπρόεδρος Ανατολικής Μακεδονίας
Ντορίνα Τσέτσο αντιπρόεδρος Ν. Ημαθίας και Πιερίας
Αχιλλέας Χειμώνας αντιπρόεδρος Ν. Λάρισας
Εμμανουήλ Ζερβακάκης αντιπρόεδρος Κρήτης κι Αιγαίου
Σταύρος Σαραντίδης αντιπρόεδρος Έβρου και Ροδόπης
Μιχαήλ Πιτσικάκης αντιπρόεδρος 
Ν. Ηρακλείου
Σωτήριος Μαλλιαρός αντιπρόεδρος Ν. Καρδίτσας
Αλέξανδρος Χρυσικός αντιπρόεδρος Ν. Αργολίδας


Σ. ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ: "ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ"
Κληθείς να σχολιάσει την συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία και στην παραπάνω συλλογικότητα, ο Σταύρος Σαραντίδης μας εξηγεί πως είναι δεύτερη τετραετία που εξελέγη. "Είναι καλό να έχουμε μία Ένωση ενεργή και δυνατή, για να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε ό,τι σχετίζεται με το λειτούργημα που ασκούμε. Είμαι νέος στην ηλικία και θεωρώ ότι έχω να προσφέρω πράγματα", μας είπε.


Αναφορικά με τα προβλήματα - στόχους της Ένωσης, ο κος Σαραντίδης μας ενημέρωσε πως "βασικός μας στόχος είναι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση - λειτουργία των γραφείων τελετών σε όλη την χώρα. Τώρα δεν υπάρχει κάποιο νομοσχέδιο, αντίθετα η λειτουργία των γραφείων βασίζεται σε ένα πολύ παλιό διάταγμα, στο οποίο συγκαταλέγεται ο κλάδος στα (μαγαζιά) υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή δεν περιέχει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη λειτουργία των γραφείων". Επίσης, υπογράμμισε πως και οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε επαγγελματίας, όπως φορολογικό-ασφαλιστικό. 


Κατόπιν, στάθηκε στην ανάγκη οι ιδιοκτήτες να λειτουργούν ενωμένοι. "Επειδή μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε συλλογικότητα, δηλαδή ο καθένας δρούσε μεμονωμένα, θα πρέπει να λειτουργούμε ως μία ομάδα, για να διεκδικούμε όσα προστατεύουν τον κλάδο μας. Γι' αυτό καλώ και τους υπόλοιπους συναδέλφους που δεν έχουν εγγραφεί στην Ένωση και δεν έχουν ασχοληθεί με αυτή, να έρθουν σε επικοινωνία με τα γραφεία της Ένωσης. Κάνουμε μία καλή προσπάθεια, ώστε να μαζευτούμε και να κάνουμε κάτι καλό για το αύριο", δήλωσε.


Καταληκτικά, αναφέρθηκε και στους κανόνες δεοντολογίας - ηθικής, τους οποίους οφείλει να τηρεί ο κάθε ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, αλλά και στο γεγονός ότι -ελλείψει νομοσχεδίου- υπάρχουν παραδείγματα κακής πρακτικής. "Ο καθένας παίρνει ένα αυτοκίνητο και κάνει αυτό το πράγμα. Πολλοί δεν ξέρουν πως πρέπει να συμπεριφερθούν στους θρηνούντες συγγενείς ή στο νεκρό. Εγώ για παράδειγμα, τα έμαθα αυτά τα πράγματα εμπειρικά στην αρχή, αλλά στη συνέχεια παρακολούθησα και σχετικά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, γιατί ενδιαφερόμουν για την σωστή λειτουργία και συμπεριφορά", κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όταν ο ανώτατος  θρησκευτικός ηγέτης, όπως ο Αρχιεπίσκοπος, ολισθαίνει σε ένα ατόπημα όπως φάνηκε εκ των υστέρων και δηλώνει ότι   «το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, αλλά πολιτικό κόμμα και είναι